Yleinen

Ykköstouhuja

31.08.2017, Heidi

Meillä oli tänään pyyntö kirjastoauton Pekalle, koskien meneillään olevaa Suomi 100-tutkimustamme. Tarvitsimme yhden kirjan…

-Mikäs meidän pitikään…

-Kalakirja

-Kalakeittokirja

-Kalevalas

-Kalevala

Löytyihän se, kun porukalla tuumaa. Vaikka toisaalta, voisikohan tuota ideaa Kale-valas käyttää johonkin sadutusprojektiin…

 

Päivän hommana oli numeo 1 ja sen muotoa tutkailtiinkin monin tavoin: musiikkietsintänä, pohdiskeluna ja kynähomina,  eikä eskareille tuottanut yhtään vaikeutta kertoa, miksi hiukan viisto ulkoasu on tärkeä.

-Muuten sitä luulee i:ksi

-Niin. Se on kirjain.

 

Ruokailussa päädyimme sitten puhumaan niinkin helposta aiheesta kuin demokratia. Vaikeat sanat ovat sitten hauskoja! Kyse oli siitä, että onko kasviskeitto hyvää. Tänään nimittäin nähtiin se ihme, että yli puolet eskareista haki ruokaa lisää ja useampi pariinkin otteeseen.

-Minä tykkään tästä. Vaikka viimeksi en.

-Maistelu on tärkeää. Ja porkkana antaa tälle kyllä tosi hienon värin.

-Onko tässä porkanaa?

-Minä en tykkää.

Pohdimme siis hetken eri aihepiireissä kimpoillen sitä, että jokaisella on demokratiassa oikeus mielipiteeseen ja tarvittaessa asioista voidaan äänestää. Enemmistö siis päättää, miten asia on. Mutta tykätä siitä ei tarvitse, siis päätöksestä. Silti hommien pitää toimia.

 

Sitten uloslähtiessä pompsahtaa päälle tilanne, jota on pähkäilty muutamaankin kertaan viikon mittaan. Kun joidenkin eskareiden kitalakeen näyttää päässeen pesiytymään pölömölöjä, tiedättehän ne ilkeät kiusakirput, jotka panevat puhumaan rumiasanoja ja lällätelemään kaverille. Ja kaveria sitten tietysti harmittaa ihan kamalasti. Mikä siis neuvoksi? Tädin mielestä tässä vakavassa asiassa on paras kuulla asiantuntijoita ja kirjata mahdolliset toimintaohjeet ylös. Huomenna se siis porukalla laaditaan, pölömölöjen karkoitus- ja ennaltaehkäisyohje. Demokratia on puhunut.

 

Iltapäivällä on puukäsityötä ja nikkarointi-innostus on ilmeinen, sillä kaikkien geolaudat valmistuvat jo. Kahdessa kerassa 36 naulaa, näppärästi toimittu eskarit!

-Saako tämän kotiin?

-Saa, mutta vasta syyslomalla. Ensin pitää vähän treenailla sillä.

-Saako sinulta sitten niitä kuminauhoja

Saa toki. Ja malleja myös. Geolauta on näet mitä parhain välinen avaruudellisen hahmottamisen harjoituksiin, niin numeroiden, kirjainten kuin muotojenkin suhteen.

 

Päivän lopuksi otetaan omia hommia, luetaan kirja ja arvotaan taas OnniOpus.

-Entäs ne lukutoukan varpaat?

-Mitkä?

-No kakkoskirjasta

Oi joi, täti taitaa olla tullut vanhaksi, kun unohti koko varpaat. Pitääpä muistaa laittaa huomenna. Ja tilata samalla itselle muistimyssy…löytyisiköhän googlaamalla…

 

V&I Heidi

-ruokana juustoinen kasvissosekeitto, grahamlihapiirakka ja kurkku-


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *