Yleinen

Luokkaretki

29.05.2018, Heidi

Olipas huikea päivä! Meinaan ihan tupla kk-merkin reissu. Koko Kurjalan koulu suuntasi tänään Kuopioon luokkaretkelle ja eskarit eivät olisi voineet paremmin hommiaan hoitaa. Olen niin ylpeä teistä! Satasella. Ei mitään hässäkkää bussissa, HopLopissa, ruokailussa, katujunassa, kaupungilla…vain hyväntuulista osallistumista ja kaverista huolehtimista. Se on pieniltä ihmisiltä esimerkillisesti toimittu.

 

HopLopissa menoa piisasi sellainen hiki päässä, että siitä ei voi edes kirjoittaa hengästymättä, heh heh. Katujunassa puolestaan yleiskuva oli iloinen eväännatustelu ja ympäristön ihmettely..Nähtiin suuria ankkureita, parikin prinsessantornia, höyrylaivoja, yli 100-vuotias tehtaanpiippu, urheilustadion, kaahaava moottoripyörä, rättisitikka…Ja yksi chihuahua. Meinaan täti lupasi heti lähdössä, että se joka vaunussa näkee yhdenkin chihua, saa palkkioksi tikkarin ja jopas killittivätkin silmät tarkasti ympärille…Ja pyllyt pysyivät parkissa. Hyvää ja turvallista menoa siis, koko tunnin ajan.

 

Ja hyvän käytöksen taisivat huomata myös kauppahallin kauppiaat, sillä saimme aivan huippu kohtelua. Ketään ei nimittäin haitannut vähääkään, vaikka otimme “ilmatuoksuja” eri tiskien tuotteista ja ihmettelimme muutoinkin kaikkea jännittävää tarjontaa. Ja kyselimme. Irene Partasen tiskillä  eräs eskari osasi sitten heti kertoa, että ao. liike on Kuopiossa tunnettu kalakukoista, ei tosin junista, vaikka olimme hetkeä aiemmin kuulleet siitä laulun katujunassa. “Montakos teitä on”, kysyy hyväntuulinen kauppias ja tarjoaa eskareille pillimehut. Voi ihmettä! Iloisen ISO Kiitos kajautetaan kattoon asti.”Olkaapa hyvät. Kun kasvatte isoiksi, niin muistakaahan aina pistäytyä Hallissa” hän jatkaa ja toivottaa eskareille oikein iloista kesälomaa. Eivätkä ihmeet siihen loppuneet. Truben kahvila/konditoria tarjosi meille nimittäin suklaakonvehdit ja alakerroksen Apajalle Salakavala hoiteli meidät vessaan. Miettikää. Kun ryhmän suhdeluku on 10 eskaria ja yksi aikuinen, on tälläinen kohtaaminen ja avuliaisuus painonsa arvoinen kultaa. Muistakaahan siis aikuiset hypettää asiasta, jos hallissa milloin poikkeatte.

 

Ennen kotiinlähtöä piti tietysti vielä hoitaa pikainen kauppa-asia, joka meidän budjetillamme oli namiostos. Kaupassa-asiontikin sujui hyvin, vaikka raha on käsitteenä vielä hiukan hankala…

-Minä maksoin itse

Voi ilo ja riemu. Se nkuulkaa iso onnistuminen, kun osaa antaa rahan, saa vaihtorahn& kuitin sekä muistaa kiittää.

 

Valolla ja ilolla superhyperpäivästä kiittäen Heidi

 

Ruokana lihapullat ja muussi sekä mehu  (lisänä erinäinenkin määrä herkkuja ja eväitä)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *