Yleinen

Keväthuuto

30.05.2018, Heidi

Perinteet ovat tärkeitä, varsinkin silloin, kun ne liittyvät yhteistyöhön. Kurjalan ja Konnuslahden kouluilla on useampiakin vuotuisia yhteishiminöitä, mutta tämä toukokuunlopun keväthuuto on aina ollut tädin suosikki. Johtuisiko siitä, että oppilaat ovat jo kuin laitumelle pääsyä odottavat vasikat, kimpoilevat hymysuin iloa ja virtaa täynnä. Niin tänäänkin, ei ainoatakaan hapanta naamaa tai muuta murjotusta, vaan puuhastelua hyvässä hengessä. Ja mikä ihaninta, aikaa ei näytä kuluneen laisinkaan, kun vanhat eskarikaverit tapaavat toisensa, vuosiluokasta riippumatta.

 

Itse päivänkulku käynnistettiin yhteisellä hilpeällä Superöyhötillä, jossa pelikenttänä toimi kiekkokaukalo ja hipaksi valikoitunut Riikka-ope sai viipottaa kuin tuulispää. Tämän alkulämmittelyn jälkeen eskarit ja koulaiset suuntailivat sitten eri rasteille: kauko-ohjettavatautot, musiikkipaja, ongelmanratkaisupiste, telinejumppa, saippuakuplat, askartelu, ensiapu ja vielä lopuksi vohvelibaari. Huis vain, eskarit katoavat koulaisten matkaan ja täti näkee porukkaa vain suurimmissa mutkissa. Paitsi, kun on aika tulla syömään. Silloin villipilli vislaa ja kohta on koossa eskareiden porukka. Tämä homma kuulkaa toimii aina, ihan kuin se kuuluisa junanvessa, heh heh.

 

Ruokailun jälkeen pääsee sitten vohvelinpaistoon ja muutoinkin on aikaa käydä vielä eri rasteilla. Ja kannattaa käydäkin, sillä viidellä rastilla saa Anulta yllätyspalkinnon…

-Minun passi on hävinnyt

Voi nenä, eskarin huoli on aivan ilmeinen, mutta ei hätä sentään ole niin suuri. Kyllä sitä pitää pienenkin miehen sanaan luottaa, jos on asiastaan ja osallistumisestaan rehti, varma ja vakaa.

 

Päivä kuluu joutuisaan ja pian on aika laulaa loppulaulu. Ikkuna siis auki pihalle ja Konnuslahden Saara-ope luukuttaa meille pianolla säestyksen iki-ihanaan “Minun ystäväni on kuin villasukka”-lauluun. Sitten vielä pikaiset heipat ja halitkin kavereille ja on aikarentää koulukyyteihin.

-Saadaanko me huomenna aarrearkut?

Voi ilo, miten voikin joku asia olla pienille ihmisille odotettu ja tärkeä.

-Joo. Huomenna saatte kuusi tärkeää asiaa: todistuksen, ruusun, aarrearkun, puutyöprojektin, muistitikun ja kesäkassin.

-Eli pitää otta reppu

-Juu. Suosittelen.

 

V&i kirjoittelee Heidi

Ruokana bolognesekastike, spagetti, vihersalaatti ja itsepaistettu vohveli hillolla


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *