Yleinen

Ykkösluokassa

19.02.2016, Heidi

Nyt on iskenyt eskariin ykkösluokan lunssa ja lenssu. Jo toista viikkoa on porukkaa pois, enemmän ja vähemmän kerralla. Ei auta, vaikka miten pestään käsiä ja tirskutaan hihaan, taudit ne vaan mokomat jylläävät. No, onneksi älysimme tilata torstaina Pekalta kirjastoautosta aiheeseen johdattavan kirjan, josko siitä saisimme uutta potkua ja niksejä tähän tautisuustaisteluun. Siihen asti ei auta kuin potea…Voimia kaikille kotilepolaisille!

 

Tämän päivän pienen tehotiimimme kanssa pääsimme askartelemaan 1.-2.lkan oppilaiden kanssa. Koululle siis ja luokkaan vaan, reippaasti pulpetteihin istumaan. Yhteisen työntelyn kohteena oli kipsillä päällystetty kivilumiukko. Ensin maalattiin pohjamaali, valkoinen, kuinkas muuten. Sitten oli luovuuden vuoro. Ei vienyt montakaan minuuttia, kun tarvikepöydän luona kävi jo innokas suhina ja kuhina. Leikataan ja liimataan, joku miettii luutaa, joku tarvitsee kartonkia varastosta. Syntyy kaulahuiveja, kruunuja, viittoja, taikasauvoja, häntiä, takapyöriä, pipoja….ja ihan ääneen asti ihastellaan toisten aikaansaannoksia ja kerrotaan omista suunnitelmista.

 

Mukavassa puuhassa aika kuluu siivillä ja on tullut jo ruoka-aika. Samaan syssyyn kouluun tulevat tutustumaan myös tulevat uudet oppilaat, jotka toivotetaan heti sydämellisesti tervetulleeksi, omien nimien kertomisen kera tietysti. Tässäpä siis oiva näytönpaikka…

-Onnistuuko, jos minä otan ruokalaan mukaani teidät kaikki eskarit, ykköset ja kakkoset?

-Onnistuu (*monta)

-Saako valita itse paikan?

-Onnistuuko se?

-Onnistuu (*monta)

 

Ja kyllä, hienosti ja maltilla asettuu jono käsienpesuun ja siitä ruokaa ottamaan. Ja mainiosti sujui myös syöminen, vaikka tänään olikin odottamassa melko poikkeuksellista “jälkiruokaa”: sipsejä, karkkia, poppareita, suolatikkuja…toisin sanoen, viime perjantain juhlien viralliset rääppiäiset.

 

Ruuan jälkeen eskarille suuntaa tyytyväisiä muksuja. Koulussa oli kivaa, mutta on se vaan vielä mukava palata takaisin lelujen ja leikin maailmaan.

-Tehdäänkö ensi talvena uudet lumipatsasukot

-Ei me olla eskarissa enää silloin

-Mutta ollaan me ykkösellä, niin kuin nekin

-Oliko ykkös-kakkosessa mukava käydä touhuamassa?

-Joo. Milloin me mennään taas?

 

No, levätään nyt ainakin viikonloppu, heh heh. Kiitos Riikka-ope ja ihanat isot 1-2.luokkalaiset, teidän kansanne oli kiva viettää aamuhetki yhdessä touhuten.

 

Heidi

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *