Yleinen

Viimeisiä viedään

19.12.2016, Heidi

Seinälle jää yksi lomapallo.

-Milloinka se on se 2017?

Hyvä kysymys. Meillä ei ole nimittäin uutta kalenteria, josta asiaa käydä tutkimaan.

-Pitäisiköhän kirjoittaa joulupukille, että uusi kalenteri Kurjalan eskariin. Kilttejä on oltu.

Päätetään katsoa asiaa uudestaan sitten ensi vuonna. Kun eihän sitä koskaan tiedä…Pertistä. Päivän Pertti-vitsi onkin sitten viimeinen tällä erää ja se kuuluu:- Mitä säkkiä joulupukki ei pysty nostamaan?

-Lahjasäkkiä

-Väärää säkkiä

-Tyhjää säkkiä

Hyviä ehdotuksia, mutta oikea vastaus kuuluu: pysäkkiä.

-Höh. Pysäkkiä. Linja-autopysäkkiä.

Näin ne on vitsit joulukuulta vitsailtu ja kolmen suosikin sarja on selvä: Majavien lempijoululaulu, Joulupukin suihkukone ja Tonttulakki päässä. Ja koska ilmeisen hauskaa on ollut, päätetään pukilta toivoa eskarille myös vitsikirjaa.

 

Päivän hommana jatkoimme Pienen kuusen tarinaa, jossa tänään tavattiin pakkasenlinnut eli punatulkut, jotka olivat matkalla Korvatunturille pukin kuusta koristamaan ja joulujuhlaa viettämään.

-Miksi me ei päästä sinne?

-No ei se pieni kuusikaan voi sinne kävellä.

-Kävellä. Sillä menisi sata vuotta.

-Ei kuuset osaa kävellä.

Keskustelunlomassa sakset vain napsuvat, kun maltilla askarrellaan pieniä lintusia, kotiin jouluksi ilahduttamaan.

 

Iltapäivä on sitten täynnä lautapelailua koulunpuolelle, missä katsomme myös hassun joulupotpurin, jossa tablettisovellukseen syötettynä koulun henkilökunta pistää pukin postitoimistossa parastaan.

-Heidi. Sinä olit siinä!

Totta, täti ja kollegat hytkyvät huippuvedossa kuin olympiatason uimahyppääjät ja lapsia naurattaa niin, että navat ovat ratketa. Kun sitten vielä päivän päätteeksi taksi Joni vierailee eskarilla pienien joulumaistiaisten merkeissä ja laulaa luikautamme hänelle sekä  Joulupuun että Porsaita äidin oomme kaikki, niin päivähän on sileästi saletti.

-Huomenna lämpimästi päälle. Se on kotareissu edessä.

Huomenna me jätämme kaiken hulinan taa ja jalkaudumme luontoon. Paistamme tulilla makkaraa ja syömme eväitä. Leikimme. Kerromme ehkä tarinoita tai vain olemme. Sillä lähtökohta tuolle vuoden viimeiselle eskaripäivälle on yksinkertainen: hyvillä mielillä ansaitulle lomalle.

 

V&I  Heidi

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *