Yleinen

Vieraita ja jääiloa

29.01.2018, Heidi

On aina hienoa saada vieraita eskarille. Tänään meille saapui aamupäiväksi kouluterveydenhoitaja Johanna, jonka eskarit yllättivät heti alkuunsa.

-Kynnysjonon eka. Mikä liike?

-Punnerruksia

Hih, liike on ollut kestosuosikki marraskuulta asti, mutta ei vain onnistu tädiltä. Otetaan siis aamutuokiokortit ja  jokainen pinnistelee liikettä (omalla tyylillään) aamutuokiopenkkipaikan verran.

-Tulista kymppi…pliis…

Sieltä ne nassut ja massut nousevat maasta, kuin voimistelijoilla konsanaan. “Vau. Nehän menee ihan oikein.”, hämmästelee kouluterkkari Johanna, jonka sukunimeä kysyttiinkin heti seuraavaksi eskareiden toimesta henkilöhaastattelussa. “Minun sukunimi on Ryynänen”, terkkari kertoo, samoin kuin vastaa kysymyksiin mm. harrastuksista, kodinsijainnista, lemmikeistä ja lempiruuasta.

 

Seuraavaksi otetaan haltuun kirjain H.

-Se on Heidin kirjain!

Niin on. Ja sillä muuten saa kirjoitettua tosi monta hauskaa puhekuplaa taululta luettavaksi: Hei / Hui / Hyi.

-Terve olisi englanniksi Hei

-Totta. Se tosin kirjoitetaan näin…Hey

-Niin, kun ne muuten menisi ihan selaisin…kielet ja kaikki

 

Ennen ruokailua pistäydytään kummien luokassa, sillä on aika tarkastaa edellisen vkon sisäsuunnistuksen vastaukset. Kysymyksiä on kahdeksan ja kummi(t)+eskari kokoonpanoilla on saatu pisteitä 14,5-24,5 väliltä. Hienosti on tiedetty satuhahmoja, pandannimiä, maanosia ja sääilmiöitä, mutta presidenttiehdokkaat osoittautuivat aika vaativiksi, vaikka yritystä on kyllä ollut kiitettävästi. Kaksi parasta joukkuetta saa perinteisesti pienen palkinnon. Vain kaksi. Se on joskus hiukan vaativa kasvunpaikka osalle, mainaan häviäminen. Eikä se ole iästä kiinni. Lämpöiset Onnittelut vielä eniten pisteitä kerännneille ja toukokuussahan kaikilla vielä kerran mahdollisuus suunnistusvoittoon.

 

Iltapäivällä luistellaan ja mikä ilo onkaan kaukalon kirkas, supertasainen jää. Joku mukasva on taas nähnyt ISOSTI huoltotyövaivaa. Kiitos siitä!

-Tässä voisi pitää vaikka oikeat lätkäkisat

-Niin vois. Lämiä ihan tuonne

No, tänään ei lämitä, vaan jarrutetaan. Hallussahan ovat jo liuku ja potku, mutta pysähtyäkin pitäisi osata….Otetaan siis katselmus jokaisen omasta tyylistä ja harjoitellaan sitten yhdessä polvet yhteen-pysähdystä. Jokainen saa painaltaa kentällä omaan tahtiinsa ja jarrutella vapaasti. Hienosti sujuu! Sitten onkin jo aika luovuttaa upea jää koulukummien liikuntakäyttöön.

-Huomenna me luistellaankin jo aamulla

-Jee!!!!

-Minä en kaatunut paljon yhtään enää

 

Loppupäivä pyhitetään omille hommille. Ja rukkasten kuivattelulle. Kohtiin lähtiessä esiin nousee myös perjantain naamiaiset, joihin liittyen tädillä on pikku juttu mielessä…

-Minä aion olla ehkä leijona

-Eikä. Silloin sinä olet varmasti maailman ensimmäinen avaruuteen lentänyt leijona!

-Ai oikeesti?????

-Nooo…Mielikuvituksen oikeesti. Ja seitsemän Saturnuksenrengasta lukoksi päälle.

 

V&I viestittelee  Heidi

Ruokana jauhelihapihvi, perunat, ruskeakastike, kiinankaali/ananas salaatti ja ruisleipä

 

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *