Yleinen

Vanteita ja työrauhaa

25.10.2016, Heidi

Ei se paljon höperrä, joka puolet höpertää… Täti sitten päätti laittaa eilen Kurjalassa paikannimetkin uusiksi, kun Koistinmäestä tuli Kotilanmäki. Nöyrin pahoittelu tästä! 10 vuotta kaupunkilaisena ei näköjään ole onnistunut kuluttamaan mieleltä pois Heinäveden vuosia… Ja hevosten nimet minä muistin heti aamulla, kun silmät avasin: Keke ja Dekkihän ne. Mutta. “Tästä eteenpäin”, sanoo täti rännässä.

 

-Poliisihippa!

Jumpassa eskareiden toimesta esiteltiin pitkästä aikaa ihan uusi alkulämmittelyhippa. Itse leikki ei varsinaisesti eroa tavallisesta hipasta muutoin kuin ,että siinä ei voi pelastaa lainkaan. Erityisen hieno oli kuitenkin leikinesittelijän tarkennus:

-Vankia pitää kuljettaa vankilaan nätisti

Hippa osoittautuu yllättävän nopeatempoiseksi, eikä kiinnisaatujen tarvitse virua vankilassa kauaa. Kiva leikki, tätä toivotaan varmasti jatkossa uudestaan.

Itse jumpan aiheena olivat sitten vanteet. Useimmat meistä lienevät joskus pyörittäneet hula-vanteita, mutta liikuntavälineenä se tuntuu olevan melkein aliarvostettu, vaikka vanteen kanssahan voi temppuilla ihan loputtomasti, yksin tai ryhmänä toimien. Voi tehdä esteitä, pujotella, pyöritellä, ohjastaa…tehdä kaikkea niin paljon, ettei siihen edes yksi jumppakerta riitä. Mutta eipä ole vanteistakaan haastamaan ekstrasuperhyperkestosuosikkia:

-Mitäs otettaisiin vielä lopuksi?

-Patjalle hyppyä!(*monta)

 

Iltapäivän Pertti-pöllön hommissa tarvitaan kädentaitoa, malttia ja tarkkaavaisuutta. Ja aivan erityisesti sovitaan tänään jokaisen kiinnitettävän huomiota työrauhaan, kuinka sen antaa itselle ja toisille. Hommat alkavat ja huolellisesti leikataan ja liimataan pupujusseille paitoja ja housuja sekä väritetään mallin mukaan.

-Hieno työrauha eskarit

-Tämä oli kiva tehtävä

-Nämä housut meni nyt kyllä nurinpäin

-Oho, mutta hyvä kun huomasit. Kokeillaan saadaanko ne irrotetuksi.

-Mullakin meni.

-Mites nämä sinun housut?

-Ne meni nurinpäin. Mutta ei haittaa.

-Huomasitkos sinä, että ne on nurinpäin?

-Joo-o.

Pienen tuumailun jälkeen käännetään vielä nämäkin pöksyt ja valmista on kaikilla. Ja entäpä se työrauha? Aika läheltä jo kk-merkkiä alkaa viistää..

 

Päivän hienoin juttu leijailee kuitenkin alas taivaalta.

-Lunta!!!

Ihanaa, valkoista ja märkää, tätikin intoilee. Huomenna kurahoususirkus rules!!

 

V&I  Heidi

 

 

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *