Yleinen

Uuta ja muuta

03.11.2016, Heidi

Koittaa aamuja ja uusi eskaripäivä. Lintuhäkki on typötyhjä. Pöllöt istua käköttävät korkealla kaapin päällä. Välissään musta laatikko. Joka osoittautuu postilaatikoksi. Jossa on postia…

 

                                                                         3.11.2016

Voihan vinkura. Ei se ole minun sisko, eikä ainakaan tyttöystävä! Mutta kaveri se kyllä on. Nyt. Melissa on kuulkaa tosi rohkea pöllö, tytöksi. Ei pelännyt yhtään edes luontoikkunalla, vaikka oli jo aika hämärä ja se koirakin haukkui kovasti.

 

Melissa katsos asui ennen jonkun Lindan kanssa kaupungissa, mutta sitten se laitettiin pahvilaatikkoon ja vietiin kirpputorille. Missä ei muuten myydä kirppuja, vaan kaiken maailman tavaroita. Niin kuin hiihtomonoja, vauvojen potkupukuja ja sellaista. Oli siellä ollut lelujakin, mutta ei yhtään pöllöä. No, sitten sinne tuli tyttö ja osti sen. Hinta kolme euroa. Ja antoi nimeksi Melissa. Ja pani päähän punaisen rusetin. Minusta se on hieno.

 

Melissa haluaisi kuulkaa oppia lukemaan ja kirjoittamaan. Minä sanoin, että teiltä voi saada apua. Että pitää katsoa vaan peiliin ja availla nokkaaaaaaaa……….ja piirtää kynnellä sellaisia tikkuja. Melissasta homma kuulosti hirveän vaikealta. Ei minusta. Paljon yhtään.

 

Siksi me tehtiinkin tuo postilaatikko, että voitte laittaa siihen pöllöpostia. Ja huomio, ei mitään pöllöilypostia. Höm höm, vaan.

 

Oho, nyt taitaa Heidi kolistella ovella, täytyy lopettaa. Se on moro, sanoi poro.

 

Terveisin   PP

 

On se vaan hilpeä veikko tuo Pertti! Ja sattuipa hyvin, että aamun hommana on juuri U-kirjain, joten mehän otetaan tietysti Melissa mukaan kirjainta maistelemaan. Ja Pertti.

 

Iltapäivällä puutöissä on vuorossa käsipora. Näyttää helpolta, mutta…

-Tää ei yletä läpi

-Raskasta pyörittää, tulee ihan hiki

-Katkesi terä

-Menee vinoon

Mutta niin vain saadaan reikä jokaiseen “hys hys”-hommaan poratuksi, oman parin kannustuksella ja  avustuksella. Porauksessa nimittäin kokeilimme uutena toimintatapana sellaista, että näytin parille työskentelymallin, jonka jälkeen toinen  heistä alkoi porata ja toinen katsoi milloinka terä tuli läpi, jonka jälkeen vaihdettiin osia. Homman valmistuttua pora tuli toimittaa eteenpäin ja parin hakea työkalukaapista itselleen viilat ja käydä viimeistelytyöhön. Homma toimii ja vimosen päälle.

-Kokeile onko jo hyvä?

-Miten sun itsesi mielestä?

-Tuossa on vielä tikkuja.

-Ok. Ota siis vielä ne.

Tunti hujahtaa ja on aika siivota paikat, mikä hoituukin eskareilta jo rutiinilla. Tänään puukäsityöluokassa on kuitenkin vallinnut juuri sopivasti touhukas työrauha ja kaveriapua on annettu rutkasti, joten kyllä siitä pitää ihan kk-merkillä kiittää.

 

V&I  Heidi

                                                                        

 

                                                                   

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *