Yleinen

Uusi eskari ja makkaratulet

04.12.2017, Heidi

Aamulla vauhti on eskarilla sata. Kaikkia taitaa jännittää, kun tutustumaan on tulossa uusi eskarikaveri.

-Sitten meitä on kymmenen

-Niin, viisi tyttö ja viisi poikaa, yhtä paljon

-Heidi on sitten pariton…voi….(hihittävää tekoitkua)

Mutta mukavaahan se on saada lisää väkeä joukkoon. Ja mukavaa on myös saada pöllöispostia, tosin joulumatkamuistolahjapaketin vihje on pikkuisen omitunen: Paketti on lähellä suurta sinistä kahisevaa…Mikä meillä on sinistä? ja iso? Ja kahisee…

-Säkkituoli!!!

Sehän se. Paketista puolestaan paljastuu hopeinen peili: Panda neiti pikku Ping peiliin kurkistaa, ihmettelee, kummastelee, kun näkyy vain mustaa ja valkeaa.

-Pandat on mustavalkoisia

-Ne on kiinasta

-Mutta on niitä Suomen eläintarhassakin

-Minun suosikkieläin on panda, ne on niiiiiiiiin ihania

 

On aika pukea ja lähteä ulos syömään, kirjaimellisesti, sillä koulunväki keittäjää myöden on kirkolla, joten tänään pitää selvitä omn voimin. Tehdään siis tulet huvimajaan ja pannaan makkarat tirisemään. Odotellessa ehtii hyvin peuhata lumessa ja ottaa muutaman kierroksen hippasta. Sitten vaan sinapit/ketupit makkaranselkään ja sämpylää lisäksi. Mutustelessa on hyvä jutella tulitikku&sytytysasiat.

-Minä saan sytyttää kynttilän milloin halua.

-Ihan yksinkö?

-Kyllä

-Minä saan sytyttää saunan, jos aikuinen on siinä

-Niin minäkin. Ja uunin.

No, varovainen pitää jokaisen olla ja kyllä täti isosti suosittaa aikuisen valvontaa, ettei vaan satu vahinkoja…

 

Iltapäivällä meillä vierailevat seurakunnan Sari ja opiskelija Heikki, pyhäkoulun merkeissä. Aiheena on jouluntapahtumat ja eskarit tunnistavat heti yhtymäkohdat edellisviikon jouluvaellukseen. Myös “Joulupuu on rakennettu” on tuttu, joten otetaan se oikein piirileikkinä. Voi kuinka voi jouluinen heti olla lämmin ja kodikas! Kiitos Sari ja Heikki, kun piipahditte meillä.

 

Päivän lopuksi on omia hommia ja kaikilla tuntuu olevan omia ideoita puuhaulun suhteen: osa pelaa, joku värittää, muutamat lekkivät nukkekodilla, pari on piilosta…

-Olipa kiva päivä

Oho. Toteamus on spontaani ja aika moni tuntuu ajattelevan samalla tavalla. Mutta toisaalta, jo tulilla osa mietiskeli, että tällainen voisi olla myös mukavuustunti…Niinkuin voisikin.

 

V&I  Heidi

Ruokana makkaraa, sämpylää, mehua/maitoa

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *