Yleinen

Tekijänoikeudet

28.04.2016, Heidi

Tänään aamulla saapui Versosta Minnamaria musisoimaan kanssamme. Ensin tehtiin pieni kuuntelu, johon eskarit pääsivät osallistumaan erilaisin soittimin ja sen perään käytiin luomaan parin kanssa kehokoneita äänimaailmoineen.

“Mitä teidän kone tekee?” Minnamaria kysyy ja paljastuu, että laitteita on joka lähtöön: murskain, silppuri, puimuri, litistin, taistelijarobotti… Ja kuten oikeatkin koneet, myös nämä välillä hyytyvät, kiihtyvät ja jumittuvat täysin.

-Tää on kivaa

Marakasit, tamburiinit, quirot, klaveesit…soittimet kiertävät ja lapset luovat. Sitä on aina yhtä ilo seurata.

Tunnin päätteeksi onkin aika yllättää vieras. Minnamariaa pyydetään kääntymään selin ja eskarit visistävät hihittäen pukemaan omat agenttinaamarinsa.

-Juu, kun nyt kävi niin, että ne eskarithan lähti jo syömään…että käänny vaan…

-HYVÄÄ VAPPUA! (toivottaa sekaääninen kuoro)

Aidosti ilahtuneena vieraamme kuuntelee naamioitujien “roolit” ja heittäytyy mukaan päivittelemään eskareiden häipymistä syömään…Lastenkultturin kohtaamista ja vakavasti ottamista, parhaimmillaan. Kiitos siitä Minnamaria ja kaikki muutkin Verson vieraat, olette tuoneet eskarivuoteemme paljon valoa, iloa ja oivallusta.

 

Ulkoilussa mieliin sitten konkretisoituu, että huomenna on vappukemut ja ohjelmat keksimättä. Ensimmäinen ryhmä puskee itselleen pyramidiesityksen kuninkaantuoleineen vartissa ja pienellä ponnistelulla toinen ryhmä kokoaa hauskan “Kissa ja hiiret”-vappuhassutuksen. Kolmas ryhmä ei kuitenkaan tunnu millään pääsevän vauhtiin ja tilanne alkaa kärjistyä jo plakiointiskandaaliksi Hollywoodin malliin.

-Tuo on meidän temppu, ette te sitä voi ottaa

-Tuo on meidän  juoni

-Ette te voi meidän juttua omia

Oh hoh, uskomattoman kiihkeästi esiintyvät taiteilijat pitävät ohjelmistonsa puolia. Ei siinä open auta, kuin tuppautua puoliväkisin kolmosryhmään ohjaajanpallille, ettei tarvita pian erotuomarin pilliä.

-Mitä te haluaistte esittää?

-Temppuja.

-Ei. Kun räppiä meidän piti esittää.

-Minä en osaa sitä. Minä halausin tanssia.

-Eikä. Minä haluan..

Varsin nopeasti selviää, että koolla on kolme taiteilijaa, joilla kaikilla on oma visionsa siitä, mitä muiden pitäisi heidän esityksessään tehdä. Nyt hellästi ja varovasti…

-Mitäs te osaisitte kaikki?

Hiukan neuvotellaan ja lyödään päätä eskarin tempupatjaan, mutta lopulta se syntyy: “Kolmosten esitys”. Sopivaa musiikkia siis ulos boksista sekä pari kierrosta treeniä ja ilo valtaa viimeisenkin ryhmän.

-Meilläkin on nyt esitys! Tulkaa katsomaan!(*3)

 

Täti takaa, että huomenna taas permanto ömisee, kun Kurjalan eskari rules!

 

V & I Heidi alias “iso K Kurja”


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *