Yleinen

TaikaPetteri rules!!!

21.05.2018, Heidi

-Minua nauratti niin, että meinasin katketa

Tuohon eskarin komenttiin kiteytyy aikalailla tämän päivän reissumme tunnemaailma, niin mainion esiintyjän Leppävirran seurakunta oli hommannut eskareiden perinteiseen pappilapäivään. TaitaPetteri ei nimittäin ollut sitten tippaakaan perinteinen taikatemppuautomaatti, vaan hilpeä kokoelma taikuutta, vatsastapuhumista, beatboksausta, jonglöörausta, akrobatiaa ja mikä parasta kaveruuteen&reiluunpeliin komppaamista. “Tätä harjoitellessa hattu putosi ainakin 400 kertaa ja meinasin jo luovuttaa, mutta minun kaveri sanoi silloin, että sinähän olet harjoitellut vasta yhtenä iltana ja tsemappasi jatkamaan. Ja niin minä sitten jatkoin ja lopulta sen opin”, TaipaPetteri toteaa ja nakkaa kolmannen vilthatun hihan kautta päähänsä. Eikä hän suinkaan tyydy vain esiintymään itse, hän haluaa myös yleisön oppivan. Aivan aluksi pyöritellään kepinnokassa lautasia, kuljetetaan sulkaa nenällä, harjoitellaan pallottelua…ja jokainen saa temppuiluun apua kädestä pitäen. Kivaa!! Ja beatboksauksessa yleisö osoittautuukin sitten aivan mahtavan taitavaksi, mihin satavarmasti vaikuttaa se, että ohjeistus on helppotajuista ja meininksi rennon iloista. On ilo osallistua ja onnistua.

 

Kokonaan oma taiteenlajinsa on sitten vatsastapuhuminen. Roudauslaatikolle hypähtää ensin Jakke Jääkarhu, jota ujostuttaa niin, että korvat meinaa irrota. Mutta se nyt on vielä pientä verrattuna apinaan, joka ei meinaa ujostukselta saada edes puhuttua ja kutiaakin niin, ettei mitään rajaa, mutta sen sijaan naamanvääntely ja Petterin paitaan niistäminen sujuvat oikeinkin mallikkaasti. Yleisö on tikahtua naurusta. Niin ja vielä on matkassa puhuva kirja, jolla on huulet hallinnassa, noin niinkuin vitsailumielessä. Ja kun näiden kaikkien rentoon jutusteluun lisätään samanaikainen beatboksaus, niin aikuisyleisönkin hämmennys alkaa olla maagista….”Näytän tämän tempun aika, kun naiset alkaa väittää, ettei mies voi tehdä kahta asiaa yhtä aikaa” Petteri lohkaisee silmät vilkkuen ja täti-ihmisten naurunremakka kertoo, että hyvin osui ja upposi.

 

Mutta mikä oli parasta eskareiden mielestä?

-Se jäkärhu (*monta)

-Minusta apina (*monta)

-Minusta se, kun se kortti nousi

-Miten se sen oikein teki…

-Minusta oli kaikki.

-Mikä susta ope oli parasta?

-Se lautasten pyörittäminen. Taidankin tänään kuivata kotona astiat silleen…heh heh

Kiitos TaikaPetteri ja Leppävirran seurakunta, olipa kiva päivä! Niin ja kiitos myös emännälle huippuhyvästä ruuasta! Ja taksi Jounille turvallisesta kyydistä!

 

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana jauhelihakeitto, ruisleipä, kurkku&juusto ja kiisseli


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *