Yleinen

Tablettityöskentelyn osa 2

19.04.2016, Heidi

Valokuvaaminen ja videointi on mukavaa puuhaa. Tänään eskarit opettelivat niitä molempia tableteilla sekä niihin liittyviä hyvänkäytöksen toimintasääntöjä.

-Kaksi sääntöä. Yksi: ketään ei saa kuvata ilman lupaa. Ja kaksi: mitään kuvattua ei saa luvatta ladata nettiin tai muihinkaan sovelluksiin

-Ai Youtubeen?

-Ei

-Entäs facebookiin

-Ei sinnekään

 

Pohditaan vielä yhdessä juttua, jossa kaveri laittoi ystävälle bussissa sattuneen huono-olokohtauksen vitsinä jakoon nettiin. Eskarit hoksaavat heti asiassa “toisen puolen”.

-Ei olisi kiva

-Mitenkä niin. Minua ei haittaisi.

-Jos on pahaolo, niin ei sille voi mitään.

-Ei niin. Jos ihan oksentaa.

-Miltähän se tuntusi? Jos toiset nauraisi ja vitsailisi?

 

Sitten aloitetaan valokuvausharjoitukset ja hienosti eskarit muistavat kysyä toisiltaan, että saako kuvata. Jokainen napsaisee tablettiin viisi kuvaa ja sitten yhdessä oman parin kanssa valitaan otoksista kaksi parasta esittelyyn ryhmälle. Eskarit osaavat hienosti kertoa myös sen, että onko kyseessä tavallinen vai selfie kuva. Lopuksi turhat kuvat opetellaan vielä poistamaan eli siivotaan paikat “leikin” päätteeksi.

-Saako pelata?

Kyllä, ekapeli, soitinsovellukset ja muut toiminnot ovat jokaisen halukkaan käytössä, vartin verran.

 

Iltapäivällä sitten videoidaan ja esiintyjiksi pääsevät aiemmin keväällä tehdyt avaruusoliot. Sovitaan, että pari videoi, kun eskari kertoo videolle oman olentonsa nimen, miltä planeetalta se on kotoisin ja mihin menossa. Taas käydään innolla työhön ja työstämään klippejä, joista pari sitten valitsee koko ryhmälle esitettävät. Syntyy hauskoja otoksia, joissa höperöt sanat, pomppivat liikkeet, robottikieliset imitoinnit yms. vuorottelevat.

-Saako pelata?

-Tämän päivän sähkökiintiö on nyt täynnä.

Tabletit siis suljetaan ja päivän viimeinen puolituntia on ihan muita hommia varten. Heti alkavatkin leikit ja värittelyt, eikä kukaan edes nurisi koneiden perään. Hyvä niin. Kuten sekin, että päivän ulkoilulla kuravelli kiehui poristen ämpäreissä, lumikasaan kyhättiin minegraft maailmaa kepeistä ja hiekkalaatikon työmaalla pörisivät kauhakuormaajat asvaltoinnin  kimpussa. Ja Onni Opuksena luettiin ihan tavallinen kirja pöllöstä, joka lähti kiirettä pakoon lomalle.

 

V& I  Heidi

 

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *