Yleinen

Synttärihumua

22.09.2017, Heidi

On mahtavaa täyttää kuusi. Ja viettää synttäreitä. Kavereiden kanssa. Olla yhden päivän ajan sankari.

-Mä en kutsu sua mun synttäreille

Oi joi. Harmitus on ilmeinen, vaikka kyseisiä synttäreitä vietetään vasta ensivuoden puolella. Mutta silti harmittaa. Tähän asiaan tarvitaan kiireesti pelisäännöt.

-Hei eskarit. Nämä synttärijutut päättää teillä kotona aikuinen, koska siellähän ne juhlatkin ovat, eivätkä täällä. Ja aikuinen myös arvioi, millaiset juhlat kotona järjestetään. Täällä eskarilla juhlitaan jokaisen synttärit eskarin tavalla ja silloin kaikki ovat tervetulleita. 

Ei helpota, ei sitten yhtään. Mutta sellaistahan elämä on, että aina ei vain voi voittaa, eikä saada mitä haluaa.

-Minä kutsuisin kaikki, jos voisin. Mutta meidän syttärit on Kuopiossa, niin siksi en voi.

Peruste on hyvä, kaikista. Mutta saako synttärikutsuilla ylipäätään “pelata”? Että jos et sitä tai tätä, niin en kutsu..

-Ei. Siitä tulee pahamieli

-Eikä sitten ainakaan kukaan kutsu

-Meille ei mahdu, kun vähän

Sovitaan siis, että juhlajutut tuumaillaan jatkossa kotona oman vanhemman kanssa ja pannaan päätös oikein muistiin talteen. Ja sitten…JUHLITAAN!

 

Muutoin päivä on omahomma painotteinen, että varmasti jää riittävästi aikaa leikille ja muulle: ompelukuvia, Mölliä, värittelyä, majaleikkiä..Ja tietysti Maukka ja Väykkä lukutuokio. Hilpeää, miten hienosti eskarit alkavat päästä sisään tarinan juoneen, mutta myös sen kasvattavaan tapaan kuvata ystävysten vaikutusta toistensa elämään ja valintoihin.

-Kumpiko tässä teistä oli se hyvä häviäjä?

-Maukka (*monta)

-Väykkä (*monta)

Syntyy hyvä keskustelu siitä, miksi toinen ehkä pihisti jalkapallon pelättimelleen pääksi. Ja miksi ei halunnut pelata enää lisää. Eikä suostunut sanomaan, että pelitulos 0-60 jotenkin harmittaisi, vaikka toinen sitä ahkerasti tinki. Kyllä nämä eskarit ovat mestareita mietiskelemään, uskokaa pois!

 

Valolla ja Ilolla viestittelee  Heidi

Ruokana: haukimurukeitto, sämpylä, siivumakkara, kurkku


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *