Yleinen

Shakki!

16.03.2018, Heidi

Lautapeli ovat mahtavia. Varsinkin, kun voi pelata sitä kotoa tuotua  suosikkia kavereiden kanssa. Tänään tutustuimme peräti yhdeksään sellaiseen peliin, joita ei eskarilla ole, noppepeleistä korttipelien kautta muistipeleihin. Joista kaikista saimme tietysti omistajansa antaman esittelyn, jonka lisäksi tutkimme vielä kansiin painetut soveltuvuudet: minkä ikäisille, montako pelaajaa ja arvoitu kesto.

-Tässä on 3-99

-Melkein sata!

Voi ilo ja riemu, mutta aika monet pelit toisaan sopivat taaperosta vaariin. Sovitaan siis, että jokainen eskari pelataa kolmea valitsemaansa peliä ja merkitsee ne taululla odottavaan taulukkoon, minkä jälkeen sitten on omia hommia. Ja tietysti myös silloin saa pelata.

-Mikäs tuo on?

Pöydälle on pelien kuningas: shakki. Se on eskareille tuttu ainakin nimenä, mutta kovin moni ei sitä kyllä ole pelannut. Tutkitaan siis yhdessä nappuloita liikkeineen sekä verrataan pelitaktiikkaa supersuosittuun Battle Graundiimme: sotilaat hyökkäävät tässäkin ja puolustavat, kuningasta suojellaan ja pelin loppu on edessä tämän kaatuessa…

-Kauankohan tämä peli kestää?

Arviot ovat 10 minuutista 50 minuuttiin. Mutta entäs se, että peli voisi viedä päiväkausia ilman ajastusta ja siinä voi oikeasti voittaa myös maailmanmestaruuden.

-Lautapelissä????

Eskarit hajaantuvat ympäriinsä ja täti aloittaa ensimmäisen innokkaan shakkaajan kanssa. Mietitään, pohditaan ja taktikoidaan…. Aamu kuluu pelaajilta niin hujahtamalla, että ruokailusta meinataan myöhästyä. Ja sama homma iltapäivällä, juuri ja juuri keretään ajallaan takseihin. Portaalta vielä kuuluu

-Onko se shakki täällä ensiviikollakin?

-On

-Entäs Battle Groud?

Ovathan ne, totta kai. Oli kyllä eskarit tosi KIVAA kanssanne, oikein ison ison isosti KIVAA.

 

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana lohikeitto, maksamakkara, kurkku ja sämpylä


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *