Yleinen

Sekuntipeliä

16.02.2016, Heidi

Aikaa on aina yhtä kiehtova tutkia. Eskarit pohtivat tänään asiaa pienissä ryhmissä ja sen pohjalta laadittiin mind mapin siitä, mitä AIKA heidän mielestään oikein tarkoittaa: ulkoilu-,leikki-,hiihto-,keilaus-,liikunta- ja jumppatuntia, kellonaikaa, minuuttia, 10 minuuttia, aikakonetta, kelloa ja eskaripäivää. Tältä pohjalta sitten keskusteltiin mm. voiko aikaa pysäyttää tai onko aika aina yhtä pitkä tai lyhyt. Sitten vielä tutkimme kellotaulua ja viisareita sekä testasimme, että mitä ehtii tehdä sekunnissa, minuutissa tai tunnissa.

-Nyt minä laitan tähän merkin eli omia hommia siihen asti kun minuuttiviisari on tässä. Silloin lähdetään syömään.

Aika monta tarkastelijaa ehtii 20 minuutissa pyörähtää kellotaulun edessä. Ja heti kun viisari on pykälässä kuuluu innostunut kiljaus: “Syömään!”

 

Iltapäivällä suuntasimme ladulla. Nopeasti kävi ilmi, että hiihtokin kuuluu selvästi niihin samoihin lajeihin, jotka voi oppia vain tekemällä. No, harmitukset voitetaan, kaveria kannustetaan ja kaikki pääsevät liikkeelle. Aurinkoarmaskin alkaa paistaa. Hiihdetään siis ympäri kenttää, työnnellään tasatahtia ja sivakoidaan vuoroa, eikä päivän päätteeksi mäen laskeminen tunnu kenestäkään enää ihan kauhean kurjalta. Hyvä niin ja huomenna harjoitellaan lisää…

 

V&I Heidi


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *