Yleinen

Säpinää

29.04.2016, Heidi

-Iloista vappua!

Tuon toivotuksen sai Kurjalan koululla jokainen kuulla tänään varmasti ja moneen kertaan. Ja yhtä hyväntuulisen rento oli ilmapiirikin, vaikka paikalla oli niinkin hurjaa porukkaa kuin metsästäjiä, ninjoja, motogrossaajia, kapteeni koukku, haamuja, noitia, spidermaneja ja vaikka vallan sun mitä. Onneksi myös lempeämpää joukkoa oli saapunut paikalle: prinsessoja, kissoja, Minni hiiri ystävineen, pupu…jne. Mutta voittekos uskoa sitä, että paikalla oli myös kravattikaulainen kansanedustaja. Niin, ja ihan paras puku oli yhdellä näkymättömällä pojalla, joka oli niin näkymätön, ettei häntä voinut nähdä ollenkaan.

 

Hyvissä juhlissa pitää tietysti aina olla ohjelmaa ja tänään siitä vastasivat omakeksimillään numeroilla eskarit ja 2.lkan pojat. Musiikinsäestyksellä nähtiin siis kuperkeikkoja, kärrynyöriä, kuninkaantuoleja ja ennen kaikkea ihmispyramideja, joista suuri kiitos pitää suunnata 5.-6-lkan pojille, jotka omalla joulujuhlaohjelmallaan iskivät kipinän tämän vaativan taitolajin harjoitteluun. Sillä niinhän se on, että mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

 

Liikunnallisena kouluna Kurjalassa haluttiin kuitenkin pitää huolta ihan kaikkien paikallaolevien vatsalihasvoimailusta, joten vappuhumu huipennettiinkin vitsinkerrontaan. Siinä saivat yleisön napa ja naurulihakset kyytiä, kun vitsiniekat heittelijät huulta “ihan tosissaan”. Ja mikä hienointa, vitsejä intoutuivat kertomaan niin isot kuin pienet, tytöt kuin pojat ja jopa opetkin.

 

Eskareille aamupäivänmittainen hulina tuntuu olevan juuri sopiva määrä. Syödään siis ruokalassa nakit muusilla ja vetäydytään hetkeksi eskarille omiin hommiin. Sitten käydään vielä popsimassa jälkkärimunkit, ennekuin kiskotaan kurikset jalkaan ja suunnataan pihaleikkeihin. Iltapäivän omat hommatkin sujuvat rauhallisissa merkeissä ja takseihin pakkautuu tyytyväistä väkeä kotiin vietäväksi.

-Iloista vappua!

Toivotetaan vielä kerran, ennekuin ovet sulkeutuvat.

 

Iloisella mielellä Heidi


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *