Yleinen

Reipasta menoa ja itsensä ylityksiä

13.09.2017, Heidi

Aina ei voi tehdä sitä, missä on varmasti hyvä ja oppiakseen joutuu ottamaan myös epäonnistumisen riksin. Tänään tämä asia oli esillä jumpassa, jossa vuorossa oli toisten kovasti odottama ja toiset inhoama sähly.

-Mä en osaa sitä

-Ahaa. Mutta sittenhän tätä pitää ihan tutkia…

Tutkitaan siis ensin maila, josta löydetään kaksi osaa…tai tavallaan eipäs löydetäkään. Käy nimittäin ilmi, että varsi ja lapa niminä teettävät työtä kokeneillekin pelaajille. Aina sitä voi näköjään oppia uutta. Seuraavaksi katsotaan ote ja ulkoilutetaan pelkkää tyhjää mailaa ympäri salia, että se varmasti tottelee. Ja etsitään myös oma polvi, sillä sen ylemmäs ei maila saa nousta.

-Tämä kun ei ole “napapalloa”, eikä vasinkaan “näin hutkitaan kärpäsiä”-palloa

Hilpeää. Lisätään siis lapaan pallo, jolle pitää muistaa antaa ohjeita hallituin liikkein. Ja lopuksi veto maaliin. Vasta kaiken tämän jälkeen otetaan pieni peli, joka sujuukin oikein mallikkaasti, kun jokainen on maalissa vuorollaan ja pääsee myös keskikentän alotuslyöntiin.

-Olitko sinä koskaan ennen pelannut sählyä?

-En. Ikinä.

-En mäkään.

-Ok. Mutta pallohan pysyi lavassa aika mukavasti.

Ilmeet ovat miettiväisiä. Voiko tämäkin tosiaan on vain harjoittelu- ja oppimiskysymys…

 

Jumpan jälkeen ruokasalissa on menossa vielä koululaisten matematiikan tunti. Eskarit ottavat siis ruokaa hipi hiljaa ja omille paikoilleen asettuen käyvät syömään. Ei kuulu pihaustakaan, vain ruokailuvälineet pitävät hiljaista ääntä. Tunti päättyy ja koululaiset lähtevät luokkaan. Mutta. Koulun Anulla on asiaa eskareille: “Olittepa te hienosti ja rauhalisesti. Ei kuulunut mitään ääniä.” Ja arvaattekin varmaan, kk-merkkihän siitä tärähtää.

-Nyt on 10.

-Ennää kaks ja sitten on mukavaa…tai se…mukavuustunti

 

Päivän mietintä- ja kynähommana oli numero kaksi. Tehtävän alku on helppo, mutta loppupuoliskon väritystehtävä vaatii osalta jo pinnistelyä. On siis aika ottaa “tämä aika tehdään”-merkit esille.

-Katsokaapa. Me aloitimme työtä tässä (oranssi merkkipallo on 9.20 kohdalla kellotaulussa) ja tuohon asti pitäisi jaksaa(toinen merkkipampula on 9.35 kohdalla). Eli kun viisari on tässä, voi palata omiin hommiin.

-Sehän meni just

-Hups, hyvä huomio. Se oli sekuntiviisari. Siis kun tämä minuuttiviisari on tässä. 

Viimeiset viisi minuuttia hoituvat nyt kaikilta tyylikkäästi ja tehtäväkin valmistuu, mutta lisätehtävää ei malta tänään aloittaa kukaan. Sillä kaikilla on jo kiire….LEIKKIMÄÄN! Jippii!!!!! Tänään leikkiminen valtasi jo kaksi kokonaista huonetta ja siinä olivat mukava kaikki eskarit. Eli jos sama noususuhdanne jatkuu, niin huomenna leikki valtaa jo koko eskarin ja tätikin pääsesen mukaan…

 

Sitä valolla ja ilolla odotellessa kirjoittelee  Heidi

Ruokana tänään: kalapullia, perunamuusia, punajuuri-omena salaattia

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *