Yleinen

Rapa ja roiskis sekä poliisitoimet

28.08.2015, Heidi

Nyt tuntuu syksyltä! Tänään satoi vettä sen verran rapsakasti, että oli aika käynnistää kumppari- ja kurahoususirkus. Miten lystiä iloisen kirjavalla sadekansalla olikaan pyöritellessään vanteita lätäköissä ja kerätessään vettä ämpäreihin! Mutta entäs sitten se sisälle lähtö ja riisuminen… Hetken muistelin kaiholla Linnanmäellä kesällä näkemääni kokovartalokuivuria, johon ihminen saattoi marssia sisälle kaikkine hyvineen….No, muutama rapakuukausi vuodessa sinne ja tänne, on se kuitenkin etuoikeus, että meillä on kaikki neljä vuodenaikaa.

 

Sisähommissa lelupäivän poliisileikki herätti hyvän keskustelun. Ensinnäkin erästä eskaria mietitytti sellainen asia, että miksi leikkiin tarkoitettu poliisinliivi ja välineet ovat mustia, kun poliisiasuhan on oikeasti sininen? Ja toiseksi, saako pyssyllä osoitella toista, edes leikisti? Niin, pyssyleikit taitavat olla varhaiskasvatuksen ikuisuuskysymys, johon sitä yhtä ja ainoaa oikeaa vastausta ei ole löydetty. Me siis keskustelimme asian leikkijöiden kanssa ja ratkaisimme asian näin: Poliisia ja rosvoa saa leikkiä, mutta poliisin on aina ensin käskettävä pysähtymään tai antautumaan ja turvauduttava pyssyyn vasta viimeisenä keinona. Ja silloinkin saa osoittaa eli ampua vain jalkoihin, jolloin rosvon pysähdyttävä.

 

Ja päivän highlight: nyt vihdoin oma eskarikirja lähti mukaan kotiin ja päästiin läksynteon makuun… Ja jotta läksy varmasti tulee tehtyä hyvin, niin se tarkastetaan maanantaina yhdessä oman koulukummin kanssa. Mistä yhteistyöstä pitääkin vielä kirjoittaa hieno yksityiskohta: Kurjalan koulun kummit ovat lupautuneet eskareille perjantaisin ruokailuapumalleiksi. Tänäänkin siis eskareiden pöydässä istuivat Antti ja Inka ja näyttivät esimerkkiä mm. kuinka haarukalla ja veitsellä työskennellään. Kiitos ja  ISO peukku molemmille!

 

Valolla ja Ilolla mukavaa viikonloppua toivottaa Heidi


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *