Yleinen

Pyryttää!!!

12.12.2017, Heidi

Joulu lähestyy ja kiireet sen myötä, mutta onneksi eskareissa moinen aikuisten villitys ei näy millään lailla. On vain kiva, kun päivät vähenevät ja joulua saa värkkäillä monin tavoin. Siinäpä opittavaa itse kullekin…

 

Pöllöpaketissa saapui tervehdys peräti Kanadasta asti, kun paperista esiin kuoriutui pikkuruinen hyppääviä miekkavalaita esittävä patsas. Myös vihjepiilo oli eskareista hauska:” Paikka, jossa tomaatti ja ranskanperuna kohtaavat.”

-Keitiö

-Jääkaappi

-Ei. Kun se on se leikkiruokalaatikko!

Hyvin keksitty, kuten myös hilpeä jälkiarvaus:”Mahassa”. On ne kekseliäitä, ipanat pipanat.

 

Sitten vielä pienesti kuusiaskartelua, jonka kylkijäisenä kuunneltiin ja laulettiin “Tapio”-laulua, jonka nauhoitamme huomenna koko koulun voimin salaiseen juttuun. Ja koska eskarissa kaikki ovat nyt hienot kuusi vuotta, niin otetaan lauluakin kuusi kertaa.

-Jos ois otettu viime viikolla, niin olisi tarvinnut vaan viisi

-Paljonko sinä ope olet?

-42

-Joo.  Lauletaan niin monta kertaa.

Huh huh, ei kai nyt sentään. Mutta kyllä toistoja lopulta taisi tulla se lähemmäs kymmenen, sillä laulu on oikeasti tosi kiva.

 

Päivän päähommana oli joulunäytelmäharjoitukset, jotka sujuivat hyvin. Mitä nyt säkit vähän repesivät ja musiikit sekoittuivat, mutta noin pääsääntöisesti homma alkaa näyttää hyvältä. Ja aivan erityismainita pitää antaa vuorosanojen osaamisesta, niin koululaisille kuin eskareillekin, siis ihan kaikille. Opeteltu selvästi on, iso peukku siitä!

 

Tälle iltapäivälle oli luvattu jo eilen lumimyrskyä ja siksi sovimme aamutuokiolla, että tänään otetan piiiiiiitkä ulkoilu, vaikka taksien tuloon asti, jos ei aiemmin ketään käy paleltamaan. Ja avataan samalla talvikausi vaihtamalla pihavaraston kesälelut pulkkiin, liukureihin ja lumilapioihin. On vaikea sanoin kuvata sitä riemus, mikä ryhmässä puhkesi, kun ruokalusta palatessamme menomatkan seesteisellä pihamaalla vallitsi nyt oikea lumimylläkkä ja hiutaleita oli ilma sakeana. Ja arvaatte varmaan tarvitsiko lähteä ennen takseja sisälle???

 

Valolla ja ilolla Heidi

Ruokana lohikiusaus, punajuurisalaatti ja ruisleipä


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *