Yleinen

Poljetaan vaan, kun kerran ketjuakin riittäääääää

12.05.2017, Heidi

Pyöräilyviikko on päätöksessä ja eskareiden on tullut aika näyttää pyöräilytaitonsa. Pyöräilypasseihin siis nimet ja passit huppuihin. Sitten kypärä päähän ja starttialueelle. Koulunpihalla odottaa 10 etepin temppurata, jossa koulukummit toimivat rastivalvojina.

1.Poliisi=liikkumislupa ja äkkijarrutus

2.Mäki ylös ja alas

3.Keppihevosten ohittaminen rauhallisesti

4.Liikenneympyrä eli taitoajo kaartioita pujotellen

5.Suojatien yli talutus, kahteen suuntaan

6.Lankkujen ylitys

7. Kaarreajo

8. Repunkuljetus

9. Muu vaara= kaivinkoneesta ja maansiirtojätteistä koostuva ja alati muuttuva työmaa-alue

10. Jokeri, jonka stop-merkkiin on reagoitava välittömästi pysähtymällä

Eeva-Kaisa-ope alkaa jakaa rasteja ja pian suhaavat fillarit pitkin pihaa. Täti ja Taru ovat valmiina pyöräilyavuksi, melkolailla turhaan.

-Mulla on jo kolme!

-Mullakin.

Innostus iskee välittömästi ja pysyy yllä koko tunnin. Tavoite tuntuu olevan selvä, passi täyteen ja mikä upeinta, jokainen pyöräilijä onnistuukin suorittamaan kaikki rastit. Hurraa!! Johan kelpaa passiin valokuva räpsäitä, aurinkoisten voittajafiilisten paistaessa  namalta.

Sitten haluan kiittää kummeja. Voi mahtavaa, miten maltilla ohjasitte eskareita pisteillä. Ja kannustitte spontaanisti, saitte eskareiden silmät loistavat. Voi te IHKUT ISOT, kyllä meidän kelpaa teiltä mallioppia. Täti kiljuu ilosta: KIIIIIITOS!!!!!!

 

Ruokailussa tarjolla on hernekeittoa ja lettuja, joten keskustelu ohjautuu kuin itsestään armeijaan, jossa ao.evästä on kuulemma joka to tarjolla.

-Minä en mene armeijaan(tyttö)

-Minä menen (tyttö)

-Minä en, jos pitää syödä hernekeittoa (tyttö)

-Minusta tulee kapteeni.  Minä menen isona lennostoon ja voin lentää tästä sitten yli. Ja sinä voit tulla eskareiden kanssa pihalle katsomaan. (poika)

-Ok. Mutta tiedättekö mitä, minun ystävä on töissä armeijassa ja hän on kertonut, että siellä on jouduttu joskus opettamaan aikuisia ajamaan pyörällä.

-Mitä?????(*monta hämmästynyttä)

-Ei se pyörälläajo ole iästä kiinni. Se on taito ja ne pitää jokaisen opetella, aikuisenkin. Ja nyt te kaikki osattee. Aika mahtavaa minusta.

Tarina on tosi ja koskee myös uima- ja hiihtotaitoa. Ajatella. Onneksi maalla voi ihan arjen keskellä oppia niin paljon elämässä hyödyllistä.

 

Iltapäivä on omienhommien aikaa, mutta ihan päivän lopuksi eskareille tarjoutuu vielä mahdolliuus puolentunnin loppupyöräilyyn. Lähes kaikki kiskovat kypärän päähän ja niin sitä taas mennään…hikipäähän asti.

 

V&I ihanaa äitienpäivävkonloppua kaikkiin perheisiin toivottaa  Heidi

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *