Yleinen

Pimeänlaatikko ja urheilujuhlantuntua

11.09.2015, Heidi

Valo on aika itsestään selvä asia, paitsi kun sitä ei ole. Eskarit tiesivät heti, että pimeässä ilman valoa voi helposti kaatua, eksyä tai törmätä. Asian tutkimiseksi kurkistelimme kuitenkin vielä pimeänlaatikkoon, jossa ei aluksi näkynyt sitten yhtikäs mitään.

– Onkohan se sitten tyhjä?

– Ei. Koska siellä kolisee. (hieno päätelmä)

– Siellä näkyy tutti.

????hihitystä?????hihitystä???

 

Tuttia enempää ei kukaan pimeässä laatikosta pystynyt näkemään, joten päätimme avata laatikon päältä luukun ja päästämme sisään päivänvaloa. No nyt näkyi jo muutakin: nappi, ruuvi, piirretty puhelin, kynä ja dinosaurus-tarra. Mutta jäikö silti vielä jotain piiloon pimeän kätköihin? Parasta lisätä vielä luukusta sisään taskulampusta kirkasta valoa.

– Siellä on laastari

– Siellä on leppäkerttu

– Monsterhigh

– Siellä on pyykkipoika

– Hei, ei tuo ole leppäkerttu, sehän on lepakko…

 

Laatikko kiertää ja keskustelua käydään mm. siitä, että onko kyseessä sittenkin taikalaatikko, joka loihtii itse lisää tavaraa sisäänsä. Kuka sen tietää? Mutta aivan varmaa on kuitenkin se, että valo on hyvä ja hyödyllinen juttu ja tutkimuksen jälkeen on mukava sulkea eskarin sälekaihtimet ja  rakentaa yhteinen majaleikki, jossa hämärää saavat hätyytellä omat kotoa tuodut taskulamput…

 

Osallistuimme tänään myös koulun aamunavaukseen, jossa yhdessä fiilisteltiin vielä koululaisten kirkonkylällä keskiviikkona kisaamia yleisurheilukilpailuja. Voi sitä mitalien kilinää ja kolinaa. Eskarithan osallistuivat kisaajien kannustukseen maalaamalla näille kentälle mukaan kullalla kimalletun banderolliviestin: ISO PEUKKU KURJALA! Viesti oli kuulemma saanut aikaan iloa ja tuonut hyvää tuulta kisapaikalle, kuten sen tarkoitus olikin. Kurjalan kouluyhteisö rules!

 

Lopuksi vielä kiitokset viikon ruokailuesimerkkikummeille. Voisi luulla, että ruokailusta on jo nähty kaikki, mutta eipäs vaan olekaan. Tänään nimittäin Aapo ja Asser näyttivät, kuinka ruokaillessa voi käydä kaverin kanssa maltillista keskustelua, ruokailun tai muiden ihmisten siitä mitenkään häiriintymättä. Aika kova juttu. Kiitos!

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *