Yleinen

Pieni kippiauto ja vipuvoima

29.09.2016, Heidi

Riemastuttavaa! Nyt meillä on purkissa syksyn ensimmäinen videointi. Neljän minuutin mittaisen taltioinnin nimi on “Pieni kippiauto” ja juoni hyvin yksinkertainen:

“Heipä hei. Minä olen pieni kippiauto. Kuka sinä olet? ” sininen ulkoleikkirekka kysyy jokaiselta eskarilta vuorollaan ja tämä saa esitellä oman lelupäivänlelunsa. Sitten kippiauto pyytää lelua kyytiinsä lastiksi ja jatkaa matkaa seuraavan luo.

Esitys katsotaan tietokoneelta monta kertaa ja aina eskarit huomaavat siinä jotain uutta. Myös oma ääni kuulostaa olevan jännästi erilainen… Samalla näkyväksi tulee myös maltti ja puheenvuoro, joista myös tehdään havaintoja.

-Te saatte kaikki tämän omaksi muistitikulle ja voitte sitten vaikka ihan vanhana mummona ja pappana katsoa, että siinä minä olen eskarilaisena

-Tai aikuisena

Ajatella, tuohan varsin totta tuo…

 

Puukässässä jatkamme puuhevosen lavettia, johon ensitöiksiruuvataan vetosilmukka. Alku sujuu sormin, mutta..

-Tämä ei mene enempää.

-Hei. Kokeillaanpa vipua. Pujota naula silmukasta näin ja käännä sitten naulalla.

-Tää pyörii ihan helposti.

-Minä sain jo.

-Pyöritetäänkö ihan pohjaan asti.

Niksi pieni, ilo suuri.

Seuraavaksi muistellaan sahan hampaita ja verrataan niitä viilan hampaisiin. Eskarit keksivät sen heti, viilakin syö puuta, mutta “pienemmin”. Käydäänpä siis taas lavetin kimppuun.

-Tulee tällaista pölyä.

Viimeisenä testataan ihan “minihampaat” eli hiomapaperi, jotta sahatikkuiset pyörät saadaan sileäksi ja pyörimäkuntoisiksi. Puutyöluokassa on hämmentävän hiljaista, kun eskarit keskittyneesti työstävät ja testaavat. Lopulta tarkimmillakin on valmista ja pyörät pinotaan oman lavetin päälle eskarille viemistä varten.

-Tää näyttää ihan kurkkuvoileivältä (hilpeää hihitystä)

Matkalla takaisin eskarille tavataan vielä Riikka-ope, joka haluaa tietää, mitä puukäsityössä on tänään puuhailtu. Voi miten ylpeinä eskarit esittelevät  hänelle aikaansaannoksiaan. Ja mikäs on esitellessä, hommahan sujui alusta loppuun niin tyylillä, että kk-merkkikin siitä taas tärähti.

 

Valolla ja Ilolla huomisen mukavuustuntijuttuja kyytiin pakkailee   Heidi

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *