Yleinen

Pertiltä pöhinää pönttöihin

13.04.2016, Heidi

Tänään se sitten selvisi, että miksemme ole saaneet Pertiltä postia piiiiiiitkään aikaan. Lintuparan häkistä löytyi kirje, jossa tämä selvitti, ettei ollut osannut käyttää tammikuun lopulla saamaamme uutta  kopiokonetta, vaikka oli ainakin sata kertaa yrittänyt. Ja tällä viimeisellä onnistuneella yritykselläkin raukka oli juuttunut sinne kiinni sillä seurauksella, että kirjeen kääntöpuolta koristi suttuinen, mutta tunnistettava pöllö. Oi joi.

No, asiaa ja kysyttävää pöllölle olikin sitten kertynyt hihitykseksi asti, esimerkiksi:

“Onko teistä joku sairas, kun tarvitsette eskariin niin monta tablettia kerralla?”

 

Pertti oli myös kovin innoissaan eskareiden lintupönttöprojektista ja tiedusteli, että voisiko saada yhden pöntön kesämökikseen. Mistä lintu sitten pompsahtikin varsinaiseen kuningasideaan, että voisi toukokuun aikana yökyläillä jokaisen eskarin kotona, nähdäkseen miten ihmiset oikein asuvat ja elävät. Perttimäisesti heti seurasi myös lista vierailuihin liittyvistä erityistoiveista. Tässä kiteytetysti: “Haluaisin nähdä gersiilit. Ja mönkijän, ellei se ole kovin vaarallinen eläin. Ja Elsan, jos se vaikka osaa jo kävellä vai lentää? Kissoja pitänee varoa, ettei minusta tule ihan mämmiä… Haluan myös sellaiselle “päästä pyörälle”-ajelulle ja tavata grossin, mikä ikinä se sitten onkin. Mutta mitenkähän pahoja rosvoja ne jääkaappikonnat ovat. Ja piirtäisiköhän joku minulle kartan Ammerikkaan…” Eskareita naurattaa, Pertti on selvästi salakuunnellut juttuja, mutta tajunnut kaiken ihan väärin.

 

Iltapäivällä suunnataan puutyöluokkaan ja tavoite on selvä: kappaleet sahataan valmiiksi, että päästää huomenna jo naulaushommiin. Pöntöthän pitää saada pian puuhun, sillä pikkulintujen asuntomarkkinat käyvät tulikuumina. Tunti hujahtaa ja saamme Leenan poikkeusluvalla jättää työt valmiiksi kiinni ruuvipenkkeihin.

-Tullaanko me aamulla ihan heti?

-No melkein. Kirjastoauto käydään ensin.

-Mutta sitten heti?

-Joo-o.

-Minä saan tämän varmasti huomenna valmiiksi. Saako sen sitten heti kotiin?

 

Sovitaan, että tehdään maltilla loppuun, sillä pitäähän sitä naulaamisen jälkeen laitella vielä huopakatot ja muut…Ja ihan viimeiseksi, sitten kun kaikki pöntöt ovat valmiita…

-Minä ehdotan, että otetaan teistä ja pöntöistä ryhmäkuva ja lähetetään sähköpostilla, p niin kuin presidentille.

-Joo!!!!

-Se on silloin ppp, positiivinen palauta presidentille (kasvoilla paistaa riemastunut oivallus)

 

Pöntönreikiä hymyssä suin porailee    Heidi

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *