Yleinen

Pehmeä koulu

16.02.2018, Heidi

Pehmeyspäivä alkaa heti aamusta, kun omat pehmolelut saa kaivaa esiin heti. Johan on reppuihin sullottu väkeä, vetoketjut vain paukkuvat. Ja ihan varoilta…

-Tää ja tää on lainassa mun siskolta

On lammasta, heppaa, pupua, koiraa,jääkarhua, dinoa, pesukarhua…ihania kaikenkarvaisia kavereita, joilla saadaan varmasti aikaan iso pehmeä leikki…

-Mitäs me leikittäisiin?

-Koulua

-Ok. Mitäs siihen tarvitaan?

-Pöytä ja penkit

-Hei. Tässä ois mun eläinten koti…

Ja homma on käynnissä. Rakennetaan siis yhdessä koulu. Ja seuraavaksi tarvitaan koulutaksi, josta joku heti myöhästyy, kun nukkuu pommiin. Äiti soittaa kiireesti kuskille perään. Tai oikeastaanhan tarvitaankin kaksi taksia eri suunnille ja vielä pitää ajaa porraskyytejäkin, koska oppilaita on vaan niiiiiiin paljon.. Myös Pekan kirjastoauto kirjapinoineen alkaa kulkea. Koulussa ruokala saa puolestaan keittäjän huskystä ja puukäsityöluokka höyläpenkit legoista.

-Tää soittaa sille taksikuskille. Nää on kippeenä.

-Huomenna on uimareissu.

Pahvilaatikkotaloon syntyy Vesileppis, jonka sinisissä sifonkihuiveissa polskitaa jääkarhu-opettajan johdolla. Paitsi tietysti ne, jotka on kipeänä kotona.

 

On hilpeää,miten mukavasti aika kuluu yhdessä leikkien. Toki välillä pitää vähän neuvotella, että saako/pitääkö leluja lainata tai voiko kirjastoautolla ajaa kilpikonnan yli, mutta pääsääntöisesti vain “eletään” arkea. Ja huom: Se todellakaan ole mitään VAAN LEIKKIMISTÄ, se on mitä parasta harjoitusta niin tulevaa koulumailmaa, kuin koko elämääkin varten. Neuvottelua, ideointia, huomioimista, vuoropuhelua, suunnittelua, logiikkaa, mielikuvitusta, sorminäppäryyttä…ja YHDESSÄTEKEMISEN ILOA!

 

Meillä on myös ihmisvierailta, kun veo Minna ja erityslastentarhanopiskelija Satu ovat tulleet katsastamaan  Kurjalan eskarin tapaan toimia. Pannaanpa opettajat siis testiin….

-Minna ja Satu. Mitkä teistä ovat pehmeitä tunteita?

-Onpa paha kysymys heti alkuun…

-Rakkas

-Rakkauteen liittyvä hellyys

-Eskarit. Mitä teistä ovat pehmeitä tunteita?

-Pehmolelut

-Sänky

-Tyyny

-Peitto

-Entäs missä pehmeät tunteet tuntuvat?

-Sydämessä

-Jokakohdassa

-Jokakohdassa. Ja olkapäissä.

-Kokonaan jokapaikassa.

-Minulla kuulkaa pehmoiset tunteet ovat varpaissa. Joo-o. Minä alan aina heilutella ja pyöritellä varpaita, kun on hyvä olla. Hassua.

 

Laitetaan pehmokaverit hellästi nukkuman ja lähdetään itse syömään, minkä jälkeen otetaan ulkona happihyppy ja pihapelinä Nurkkajussia. Sisälle palatessa leikinmailma kutsuu jälleen…ja nyt leikki sujuu jo hienosti ilman aikuisen tukeakin. (täti on kyllä koko ajan valmiudessa) Samoin ongelmitta hoituu leikin purku ja pehmojen pakkaus kotimatkaa varten.

-Mitäs me hypättäisiin pehmeyspäivän loppuhypynä?

-Kiva pehmolelupäivä!

Juurikin sehän tämä oli, jetsulleen tiivistettynä.

V&I kirjoittelee   Heidi

Ruokana broilerpihvi, perunasose, vihersalaatti ja ruisleipä.

 

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *