Yleinen

Pakkasmuutoksia

22.01.2018, Heidi

Tänään piti olla luistelua, mutta pakkanen mokoma kiristyi siihen hommaan liian tiukaksi. Sovittiin siis, että humenna yritetään uudestaan tai loppuviikolla, ellei silloin ole jo vesisade ja kurashousukeli… Otimme siis käsittelyyn uuden kirjaimen, joka oli aakkosvaunan 12. matkistaja: K, jolle löytyi hiiren aakkosista oikein oma laulu: Koppava kettu. Ja tunnistelimme muutoinkin aakkosliuskasta kirjaimia.

 

-Miten saisi tehtyä yön?

Iltapäivän omailla hommilla on keksitty zombi-leikki, mutta ikkunasta kirkkaasti sisään paistava pakkasaurinko pilaa tunnelman. No, pannaanpa sälekaihtimet ja johan alkaa ilosta kiljuva hirvittely sujua, hikipäässä. Ja aivan sanoin toimivat muuten aamulla kuivauskaapin oveen kinnitetyt jumppatehtävät, joita halukkaat urheilivat oikeinkin tosissaan. Likunta niin rules!

 

Päivän lopuksi luimme loppuun luvun Maukan ja Väykän vaihtokaupasta sekä arvoimme uuden OnniOpus vuoron. Sitten availimme ääntä laittamalla matoja ja taloja mäelle, minkä jälkeen rakensimme pantomiimina lumiukot ja “puimme ” ne ylle. Sitten vain ukot liikkuen musisoimaan. Sillä lumiukkohan voi pomppia, pyöriä, luistella, laskea mäkeä…Tehdä niin sataa talvijuttua. Mutta aivan paras uusi juttu taisi kuitenkin olla “Vettä kengässä”- kuka on minun parini leikki, jossa aika moni sai hyppiä yhdellä jalalla uudelle arvuutuskierrokselle.

 

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana ohrapuuro, mehukeitto, maksamakkara, juusto, tomaatti ja sekaleipä


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *