Yleinen

Päivänmittainen peli

25.04.2017, Heidi

“Meidän paras kaupunkipeli!!!!”, riemukas loppuhyppyhuuto päättää eskaripäivän tänään. On se vaan melkoinen suoritus ipanoilta, että luovat pelin, jota jaksavat yhdessä pelata kokonaisen eskaripäivän. On rosvoja, prinsessoja, lepakoita, ninja, työmies, merenneito…ja kaikilla sama tavoite, löytää ensimmäisenä viisi samaa aarretta ja voittaa peli. Ja mitä luovuutta ja taktikointia peli edetessään paljastaakaan, mm.

*Prinsessat huomaavat rosvon olevan lähellä presidentinlinnaa ja kiirehtivät eripuolilta pelialustaa jonoksi presidentti Sauli Niinistöltä vuokraamansa mahtiasunnon eteen. Sen säihkeen ja tyllivuoren läpi on kuulkaa rosvojen paha edes yrittää pommittaa muuria hajalle.

*Yksi rosvoparka napataan kiinni peräti neljästi ja aina tämän suurella vaivalla kokoon haalima  ryöstösaaliis päätyy valtion holviin. Pelin päättyessä hän toteaakin:”Minä olen kyllä seuraavalla kerralla poliisi. Varmasti.” Ajatella. Pelihän toimii kokemuksellisena valistuskampanjana rikollisuutta vastaan heh heh.

* Aarteita myös myydään ja rahoilla ostetaan lentolippuja. 10=5 lippua. Pian vaan on edessä “tekninenongelma”, kun liput loppuvat, koska kaikki haluavat osta lippuja, mutta kukaan ei raaski lentää, kun nopalla pääsee ilmaiseksi.

*Kuutosen heittämällä saa kultaisen avaimen, joka avaa valtionholvin. Jos nimittäin ehtii holvikäytävään, ennenkuin joku muu heittää kuutosen. Miettikää, aarre ja sen lisäksi kaikki pelinaikana rosvoilta takavarikoitu odottamassa hakijaa. Kuutonen on tänään TOSI toivottu numero ja vaikka tosi moni pelaaja pääsee pitelemään avainta ainakin kerran, niin vain hovin aarre säilyy koskemattomana ihan pelin viimemetreille asti. Sitä paitsi. Osa pelaajista valitsee avainta mieluummin luvun kuusi verran askeleita ja keskittyy rauhassa keräämään aarretta pienin omin panoksi. Varsin toimiva taktiikka muuten sekin.

 

Sellaisia ideoita, noin muutama vain mainitakseni. Tässä eskareiden pelissä on kuulkaa potentialia vaikka miksi, kunhan sitä vielä hiukan hienosäädetään. Ja niinhän hyvät pelit syntyvät, pelaten. Mutta alkuperäinen tavoitehan kuitenkin jo saavutettiin: koko eskari pelaa yhdessä niin, että lapset ovat itsenappuloina. Näin seisoo huhtikuun lastenparlamentin pöytäkirjassa. Ja koska idean keksijä poti lenssua kotona tänään, päättivät eskarit, että pelistä on syytä ottaa vielä uusintakierros ennen kesälomaa. Johon on muuten…

-23 eskaripäivää, ei ooo paljon!!!

 

V&I   koettua peliriemua vasta prosessoiden   Heidi

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *