Yleinen

Päivä ihan pihalla

13.02.2018, Heidi

-Mitä me nyt ainakin varmasti tiedetään päiväntähdestä?

-Että osaa lukea ja koota palapelejä

-Niin. Kaikki oli aatelleet sen saman

Päiväntähden esittäytyminen on lopuillaan ja ryhmällä iloa ilmassa. Onhan juuri nähty kaveri valokuvissa mm. ristiäismekossa, jättimäisen raparperin alla ja valtavan pilkkisaaliin kanssa (joka on siis hauki, ei hai, osaa kalatyttö itse hienosti kertoa). Ja aina yhtä jännittävää on myös kuulla, mitä päiväntähden itsensä valitsemat ihmiset ovat hänestä kyselyyn vastanneet sekä tietysti nähdä tähden esittelyyn tuomat tärkeät tavarat.

-Vielä tämä viikko ja sitten on mun tähtipäivä

-Mulla on vasta sitten joskus loman jälkeen

No, sieltä se tulee jokaisella ajastaan. Ja Pertti-pöllölle kumppaneineen viimeisenä.

 

Seuraavaksi suunnataan luisteluun ja jo luistinkopissa huomataan yksi juttu: luistinten ja kypärien laitto sujuu tosi itsenäisesti, aikuisen apua tarvitaan oikeastaan vain nauhojensolmimiseen. Myös jäällä tulee esiin sama juttu tai oikeastaan luistelun lopuksi

-Meillä ei ollut traktoreita

Niinpä. Koko ryhmä on jaksanut luistella reilun puolituntisen ilman avusteita, hienoa eskarit!!!! Kyllä näillä taidoilla kelpaa kuun lopulla ottaa vastaan perinteinen haaste eli suorittaa kummien tekemä luistintemppurata.

 

Laskiaistiistain kunniaksi käydään välillä syömässä Leenan keittiössä hernekeittoa ja lettuja ja palataan sitten takaisin ulkoilemaan. Nyt vuorossa onkin hiukan toisenlaista menoa, kun valtaamme yhdessä 3.-4.luokan kanssa pihamäen mitä moninaisimmin välinein: on pulkkia, liukureita, tandemliukureita, ufoja, mattoja, lautoja… Ja mikä mukavinta, useimpiin mahtuu kaverikin kyytiin. Kolme, kaksi, yksi, anna palaa. Menopelejä viuhuu rinnettä alas ja kuomakenkiä kiipeää ylös. Ja huom: On ilo katsoa, kuinka hienosti ja luonnostaan koululaiset huomioivat eskarit mm. huolehtimalla turvallisesta liikkumisesta mäessä sekä kaikkien pääsemisestä menoon mukaan. Kiitos siis taas te ihanat ISOT!

-Oli kyllä paras päivä ikinä. Ensin luistelua, sitten lettuja ja vielä mäenlaskua.

Niinpä.

 

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana hernekeitto, leikkelemakkara, kurkku ja letut&hillo


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *