Yleinen

Päätöksiä

12.05.2016, Heidi

-Tiedätkö Minna. Minä olen oppinut lukemaan ja kirjoittaman.

Kelto Minna oli meillä tänään puuhailemassa ja aika monella eskarilla oli hänelle omia tärkeitä juttuja kerrottavana. Ja mikä parasta, nyt me pääsisimme iltapäivällä oikein yläurheilukentälle urheilemaan. Mutta sitä ennen pitää tehdä päätöksiä.

Ensi viikolla se nimittäin vihdoin on, eskarin piiiiiiitkä leiripäivä. Paikka on omalla kotiseudulla Konnuslahdessa sijaitseva Pajaharjun maatila, jossa matkailija voi puuhata monenlaista, lampaanhoidosta museovierailuun. Että mitäpäs me siellä tehtäisiin…pannaan pystyyn suunnittelukokous. Keskustelu on vilkasta ja esityksiä satelee: syötetään lampaita/paistetaan makkaraa, maissia ja vaahtokarkkeja/lämmitetään sauna ja uidaan (“ope kiljuu iik!”)/ongitaan/otetaan omat eväät/ tutustutaan museoon/ pystytetään teltta, jossa saa lukea kirjoja/ parkkourataan/ ollaan vesisotaa/ paistetaan ongitut kalat.

-Kukas ne kalat perkaa ennen paistamista?

Syvä hiljaisuus.

-Se isäntä varmaan

-Joutaakohan se näin kevätkiireiden aikaan?

Todetaan, että isännällä varman on omat puuhansa pelto yms. hommissa ja tehdään kala-asiassa kompromissi: alle 20cm kalat saa talon kissa ja jos sitä isompia saaliita tulee, niin ne siivotaan nuotiokaloiksi.

 

Iltapäivällä sitten kenttäurheilimme: hyppäsimme pituutta, otimme 15 metrin pikajuoksun sekä heitimme turbokeihästä. Urheilun lopuksi maahan kaadettu jalkapallomaali vetää osan eskarilaisten huomion ja alta aikayksikön raskasta rautamaalia ollaan jo nostamassa.

-Seis!!!!

Vaaran paikka, ilman muuta. Juttelemme siis lapsentasoisesti läpi Varkaudessa vastikään sattuneen vahingon, jossa koulupoika jäi kaatuvan maalin alle, kohtalokkain seurauksin ja sovimme, ettei maaleja nostele kukaan ilman aikuisen valvontaa.

-Laitetaan muistiin

-Hyvä idea

Etusormet siis ohimoille ja asia muistiin: ei nostella maaleja.

 

Päivän lopuksi pelataan vielä lautapelejä ja puuhataan omia hommia. Sitten jo taksit kurvaavat pihaan ja on aika muistuttaa:

-Illalla aikaisin nukkumaan, että jaksetaan huomenna lähteä kylälle “Ella ja kaverit”-konserttiin Loiskis-orkesterin kanssa loiskimaan…

 

V&I Heidi

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *