Yleinen

O:ta ja lukulauluja

18.09.2017, Heidi

-O niin kuin ope

-Ja t niinkuin täti

Äännemaistelussa tunnelma on hilpeä. Kaikki eskarit ovat oppineet aakkoslaulun kirjaimia ja viivastolla sormet liikkuvat mukavasti.  Muutoinkin suun- ja kielenliikkeidentutkailu on mielenkiintoista ja hauskaa, missä aivan erityisen kiinnostavaa tuntuu olevan sanojen täydentäminen taululle…_vi, _nni, _rava, k_ti jne. Että tsuuh tsuuh vaan, jo neljä vaunua on aakkosjunassa…

 

Aloitamme myös uuden lukutuokiokirjan: “Maukka ja Väykkä” ja nyt oinkin haastetta hommassa, sillä kuvia ei juurikaan ole, vaan asioita pitää luoda visuaaliseksi todeksi mielessään… Luetaan siis ensin ja otetaan sitten pikku pureskelu kuullusta… Vau, miten tarkkaan eskarit ovat kuuntelevat. Minkä lisäksi he osaavat myös hyvin päätellä, kuinka tarinan jatko voisi mennä. Superhyperhyvä juttu!

 

Iltapäivällä on vuorossa “Hei hoi musisoi”, kuten eskarit ovat musiikiiktuokioita kutsua. Ensin avataan äänet, sitten pompitaan hiukan i-iloa ja vasta sitten käydään ihan uuden opiskelutavan kimppuun, nimittäin lukulauluun. Siinä jokainen saa itselleen laulunsanat sekä kirjoitettuna että viereen piirrettynä. Ja kuvia väritetään sitä mukaa, kun oppiminen etenee. Tänään lauluja on paperissa kaksi: Vihanneslaulu ja Simo Siili, joista väritämme ensimmäistä.  Edetään siis rivi kerrallaan ja opittu aina entiseen liittäen. Toistoja tulee paljon, mutta se ei tunnu ketään haittaavan.

-Tää on ihan helppo

-Ei tarvii enää paperia

-Kukkakaalissa on täällä alhaassa vihreää. Vähän.

-Minkä värinen on sipuli?

-Entä peruna?

-Salaatti on tosi vaaleen vihreä

Tuota, pitäisikö meidän tutkia tätä vihannesasiaa

-Miks ei väritetä tätä siiliäkin

-Mun isä laulaa tätä mulle aina iltalauluna

-Minkä näköinen se lanttu 0n?

Voi olla, että teillä siis tänään lauletaan vihanneksista. Ja jos, niin sehän on pelkästään hyvä! Sillä tämä Vihanneslaulu on mitä mahtavin lähtölaukaus koko vuoden mittaiselle ruokatutkimuksellemme.

V&I  Heidi

Ruokana: kasvispyörykät, yrttikastike, peruna, kreikkalainensalaatti


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *