Yleinen

Oivaltelua

27.09.2017, Heidi

Eskarilla on keskittynyt hiljaisuus, mitä nyt muutama kuminen singahdus kuuluu silloin tällöin. Itsetehdyt geolaudat on otettu käyttöön ja kuminauhoilla venytellään niihin kuvioita. Puuha on tarkkaa, sillä pitäähän oikea paikka hahmottaa peräti 36 naulanpäästä.

-Onko tää oikein?

-Miten tämä aloitetaan?

Varrataan tulosta mallikuvaan ja korjataan tarvittaessa. Ja piirretään tietysti myös omia kuvioita pisteviivastolle. Kuin huomaamatta puheessa vilisevät myös kolmiot, neliöt, kulmat…puhumattakaan silmän ja käden yhteistyötä sekä sorminäppäryyttä kehittävästä tekemällä  oppimista. Rakentelu rules!

 

Liikunnassa ollaan temppuradalla sekä leikitään mm. vaarinhousuja, jossa twistnarusokkelosta pitää päästä läpi/yli/ ali naruun koskematta. Tyylit on monet, mutta entäs, kun sokkelo on ihan mahdoton…

-Minä menenkin tästä

Huis vaan ja eskari sujahtaa tädin jalkojen välistä.

-Voi ei. Nyt näistä tuli tädinpöksyt.

Kuinka rentouttavaa yhdessä ilosta nauraminen voikaan olla.

 

Ulkoilulla eskarit haluavat taas leikkiä rosvoa ja poliisia, mikä sopii mainiosti. Mennään siis kolme tiukkaa kierrosta ja johan alkavat posket punoittaa.

-Näitkö, kun mä heittäydyin?!?

-Näin. Se oli hieno.

Viimeisen rosvon napannut poliisi on aiheestakin ylpeä. Hän nimittäin todellakin heittäytyi pitkän takaa-ajon päätteeksi rosvon perään ja onnistui kuin onnituikin hipaisemaan huppua.

-Saako vettä?

Rosvokin on lopen uupunut, mutta positiivisella sävyllä. No vettähän saa tietysti ja sitä mukeihin laitellessa tädin on pakko miettiä, että kuinkahan moni meistä aikuisista jaksaisi painaltaa edes yhden kierroksen ja yhtä iloisen tehokkaasti…

 

Iltapäivällä aloitetaan elokuvan filmaamisharjoitus tutustumalla tabletin kuvaus ja pause toimintoihin. Taas edetään sirkus-teemalla, muttä tänään esiintyvänä taikurina ei olekaan sirkuskarhu Bobo, vaan eskarit itse. Syntyy hyviä otokia ja kuvaaminenkin tarkentuu koko ajan.Tästä on hyvä jatkaa.

-Opitaanko me eskarissa kuvaamaan elokuvaa?

-Joo, sitä harjoitellaan.

-Hyvä. Minä teen sitten Petsi-elokuva.Oman.

-Laitatko sinä sen sitten YouTubeen?

-En.

-Ei kannatakaan. Siellä on jo hirveesti huonoja petsielokuvia.

Mutta…Tädin päässä raksuttaa….Entäs jos tehtäisiinkin eskareiden näköinn mainosfilmi Leppävirrasta kotikuntana…

V& I intoilee   Heidi

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *