Yleinen

Nostalgiaa, nuoskaa ja kuminauhoja

26.04.2017, Heidi

Mikä laululeikki sinulle tulee mieleesi ensimmäisenä?  Tädille on vuosien mittaan vastattu lähes poikkeuksetta, “Karhu nukkuu”, vastaajan iästä riippumatta. Tai no, +70 vuotiaat ovat muistelleet lämmöllä myös”Piiri pieni pyörii”tä, joka sekin on kyllä ikivihreä klassikko. Niin tai näin, aina on hyvinpäin. Otimme tänään jumpassa tuota karhuversiota ja aina se sytyttää leikkijät, vaikka sata kerta peräkkäin. Ja millä vauhdilla ampaisivatkaan karhut liikkeekke viltin alta, tyylien värikkyydestä puhumattakaan. Mihin liittyen on pakko kertoa, miksi täti on myöhemmin tukehtua tahattomaan maitonauruun ruokalassa.

-Se oli KurjalanKarhu ja se on nyt hereillä. Me tarvitaan nyt karhukyyti. (hilpeä virne venyy korvasta korvaan)

On ne epeleitä miettimään! Kuten myös keskustelemaan. Tänäänkin selvitimme muusin syönnin lomassa, että mitä tarkoittaa yläkäsitteenä “hävittäjä” ja mitä sen alle voi luokitella:migit, hornetit ja  hawkit. Mutta ei apassi, koska se on taistelukopteri. Ja ulkoilulla puolestaan nuoskalumesta rakennettu lumihevonen sai nimekseen: Hevonen. Koskapa muuta nimeä ei keksitty, niin hevonen olkoon, Hevonen.

-Missä lumilapiot on?

-Ne on jo viety varastoon.

-Entä liukurit?

-Nekin on varastossa.

-Höh. Mitä järkee…

Niinpä, täti pahoittelee innokkuuttaan. Milloinkahan sitä uskoisi, että takatalvi tulee joka vuoksi, ainakin kerran…

 

Päivän päätteeksi tehtiin vielä geolaudoilla kuvioita,mikä onkin alkanut sujua monelta mukavasti. Laudanpala täynnä nauloja ei välttämättä kuulosta kovinkaan kiinnostavalta opetusvälineeltä, mutta todellisuus on toinen. Into ja vauhti on ryhmässä niin kovaa, että emme meinaa Tarun kanssa ehtiä tarkistaa suorituksia. Sillä jokainen suoritus tarkistatetaan ja tarvittaessa yhdessä korjataan, ennen eteenpäin siirtymistä.

-Tee tämä kuvio vielä loppuun ja sitten lauta ja moniste laatikkoon. Ja takseihin lähtöön valmistautumaan.

-Voinko vielä äkkiä tehdä tämän?

-Minä aloitin tämän jo äsken..

-Multa puuttuu enää tästä rivistä tämä yksi…

Uskaltakaakin väittää, ettei oppimiseniloon voi muka koukuttua, Positiivisesti!

 

V&I  Heidi


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *