Yleinen

Mystistelyä

06.10.2016, Heidi

Täti on sanaton. Tai melkein halkeamassa superlatiiveista. Kuinka hienoa on katsoa, kuinka 6v. ja 6.lkalainen toimivat parina, joka hoitaa kunnialla oman tehtävänsä ja vastuunsa. Tämän aamun päivänpamauksessa kummit ja eskarit nimittäin toteuttivat koko koululle “Orinoro”-spektaakkelin, jossa esiteltiin 11 eläintä Suomen luonnosta. Ei päivä, pelkkä asian muisteleminen panee tädin vetistelemään. Kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos, ei suorituksesta voi mitään vähempää sanoa.

 

Aamunpamauksessa saateltiin päätökseen myös mystinenmetsä-projekti, joka poiki kaikkiaan 47 taideteosta. Ja erityisen mukavaa oli äänestystuloksen kirjavuus, tykätty oli näet peräti 27 eri teoksesta. Eniten ääniä (10) sai tällä kertaa teos nro 5, joka oli luontokuva. Palkitaan siis kuvaaja eräaiheisesti ja pyydetään hiukan lisätietoa kuvasta.

-Se on kuvattu Kuusamossa karhunkierrokselta.

-Mikäs se semmoinen kierros on?

-Se on sellainen luotopolku

Epäilemättä näkemisenarvoinen paikka. Kuten meidän oma Orinorokin.

 

Iltapäivällä mennään torstaiseen tapaan puukäsitöihin ja nyt mukana onkin työkalu kotoa: ristipääruuvimeisseli.

-Hae yksi ruuvi ja kaksi rikkaa. Hyvä. Katso tarkkaan. Ruuvi etusormen ja peukalon väliin. Laita rikka, sitten pyörä, sitten rikka. Ruuvinkärki alkureikään. Ja meisseli työhön.

Täti oli etukäteen varoitellut, että ehditään ehkä vain yksi pyörä jokaiselle laittaa, kun suhdeluku hommassa on 11 lasta/1 aikuinen, mutta voi ylläri pylläri. Tunnin lopuksi jokaisella eskarilla on kaikki neljä pyörää ruuvattuna paikoilleen.

-Tää oli ihan helppoa.

-No niin  näytti olevan. Kokeilepa vielä lattialla pyörivätkö kaikki pyörät. Ja säädä tarvittaessa.

Voi ilo ja riemu, alustat rullaavat mahtavasti.

 

Ja kun tänään on ahkeroitu urakalla, huomenna me pidetään pelkän leikin päivä, oikein tuplaleluilla.

 

V&I  Heidi

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *