Yleinen

Mystisenmetsän haaste

26.08.2016, Heidi

Täti on ihan fiiliksissä. Miten avoin ja positiivinen tunnelma eilen vanhempainilta vallitsikaan ja miten oivallisia asioita eskarivuoden sisällöstä te vanhemmat eskareinenne vuosisuunnitelmaan löysitte. Aivan ehdottomastihan tulee selvittää, että onko avaruudessa aarteita ja mitenkä silmät nukkuvat? Entä sijaitsevatko tunteet päässä, aivoissa, sydämessä vai mahassa? Entä kuinka ystävyyttä tutkitaan  nauramalla….Kiitos vielä kerran teille kaikille, tästä tulee mielenkiintoinen eskarivuosi!

 

Eilen siis tehtiin ilta töitä, joten tänään oli lupa huilailla. Aamulla esiteltiin vain lelupäivän lelut ja sitten päästiin piiiiiitkiin omiin hommiin, ihan aamunpamaukseen asti. Siellä meillä olikin eskareiden omavuoro, jossa yhteistuumin esittelimme koululaisille eskareiden ottamia valokuvin tiistaisen luontoikkunaretkeltä: sienistä sisiliskoihin. Eskarit kertoivat myös reippaasti uusia oppimiaan asioita:

-Meillä kaikilla on jokamiehenoikeus

-Sisiliskon hännässä on sen talviruoka

-Toisen metsästä ei saa kaataa puita

-Eikä saa tehdä nuotiota

Tarkkaan on kuunneltu ja opittu, luonto on hyvä luokkahuone.

 

Ollaan jo ihan viime metreillä asti, kun pyllyt meinaavat alkaa pyörimään ympyrää, mutta siitäkin selvittiin mukavasti, kun Marja-ope tulla tupsahtaa istumaan lisäavuksi lattialle. Sillä mehän ollaan vasta eskareita ja harjoitellaan. Lopuksi siis eskareiden haaste koko koululle: Mystinen metsä. Valokuvaa, piirrä, maalaa tai kirjoita runo jostakin luonnossa näkemästäsi tai kokemastasi. Aikaa on syyskuun loppuun. Ja tietysti  kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan taas jotain mukavaa. Nyt siis kaikki luovasti liikkeelle ja nauttimaan luonnosta…

 

Valolla ja Ilolla naputtelee  Heidi

ps: Eskareilla on tietysti lupa saada teknistä apua aikuisilta esimerkiksi valokuvaukseen. Tuotokset voi sitten toimittaa minulle eskarille:sähköiset sähköpostiin ja muunlaiset ihan reppupostina.

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *