Yleinen

Muotoja ja parlamenttia

14.03.2017, Heidi

Oletko koskaan miettinyt, mistä tietää, että ympyrä on juuri ympyrä? Tai kolmio on kolmio? Kuinka vastausen perustelisit?Eskarilaiset ainakin olivat selvästi muotoja tutkailleet, koskapa perusteluja annettiin kuin apteekinhyllyltä

-Ympyrä on pyöreä (sormi piirtää ilmaa), siinä ei ole kulmia

-Neliössä on neljä kulmaa

-Ja suunnikkaassa. Mutta se on silleen tälleen (uusi sormi pirtää ilmaa)

-Kolmiossa on kolme sivua ja kolme kulmaa

Maltilla löytyvät ympyrät myös päivän kynähommasta ja työrauhakin on hieno. Hyvä eskarit. Ja tulevina viikkoina muotoja viljelläänkin sitten ihan kaikessa, kotiläksyhavainnointia myöden.

 

 

Iltapäivällä oli maaliskuun lastenparlamentin vuoro, jossa tehtiin jälleen paljon hyviä ja kekseliäitä esityksiä, joista kannatuksen kautta toteutettaviksi valikoituivat seuraavat: lautapelipäivä, jolloin saa tuoda omia herkkuja/ lelupäivä, jolloin saa tuoda monta lelua, max.8kpl/linturetki, jolle saa ottaa kiikarit/”Kaupunki”-peli, jossa eskarista tehdään iso pelilauta ja eskarit itse ovat pelinappuloita/roolivaatepäivä/soitinpäivä, jolloin saa kotoa tuoda soittimen esittelyyn/ konepäivä, jolloin mentäisiin johonkin tutustumaan koneisiin esim. traktoriin, moottorikelkkaan tms./ askarrellaan tulppaani, kissa, kilpikonna, koira, hevonen, lumileopardi, tavallinen kukka…ihan minkä itse haluaa. Selvä. Eiköhän siinä ole sopivasti puuhaa tuleville viikoille. Lisäksi en malta olla kirjoittamatta Tarun havaintoa lastenparlamentin suhteen:”Miten innoissaan lapset olivat. Kaikilla käsi pystyssä ja halu sanoa oma esitys.” Se on niin totta. Oman toiminnan suunnittelu, ideonti ja toteutuksessa koko ryhmän huomioiminen, sen tämä porukka kyllä hallitsee. Samoin kuin käsityksen enemmistönpäätöksestä. Tärkeitä taitoja tulevaisuutta ajatellen. Hyvissäajoin harjoittelun aloittaneita tulevaisuuden vastuullisia päättäjiä, tädin tekisi melkein mieli näin kuntavaalien alla leukailla.

 

V&I kirjoittelee  Heidi

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *