Yleinen

Mielikuvituksen lentoa

23.10.2015, Heidi

Tänään meillä vieraili Versosta Kaarin,  ihan oikea taiteilija. Aluksi piti tietysti hoitaa perinteinen “uuden ihmisen kyselytunti”, joka tällä kertaa kuitenkin keikahti eskareiden omien taideprojektien kuvailuksi. Ja miksi ei olisi keikahtanut, eikös sitä sanota, että kyllä asiantuntija asiantuntijan tuntee… Monenlaisia juttuja kertoivat eskarit taiteilleensa; maalaamisesta mentiin puimureiden rakentelun kautta käpylehmiin. Ja tietysti taiteilijalle esiteltiin omat salaiset ystävät.

 

Itse tuokion aihe oli puolestaan entisaikojen elämä ja sitä työstettiin musiikin, mustavalkokuvien ja piirrostyön kautta. Kaarin kertoi ensin tarinan pienestä Eetu-pojasta, joka lähti viemään metsätyömaalle isän unohtamia eväitä. Sitten eskarit saivat leikata monistetusta kuvasta tärkeäksi kokemansa osat ja lähteä niiden kautta työstämään tarinaa edelleen. Voi pojat, että metsäpolulla voi Eetulle tapahtua paljon! Iloisesti selostaen papereille piirtyivät  pusikot, halkopinot, dinosaurukset, kirvesmiehet, marjamättäät, peikko, lihansyöjäimaisukasvi… Kiitos Kaarin, iiiiiiiiiison peukunhan me sinulle jo annoimmekin.

 

Ja lopuksi päivän highlight: salaisten ystävien esille laitto ruokalaan. Jännitys melkein tirisi ilmassa, että huomaavatko koululaiset niitä. No tietysti huomasivat ja ihastelivat suureen ääneen! Ja siitähän se sitten kuulkaas taas pompsahti, idea, että josko vaikka joulunseuduksi tehtäisiinkin jotain vastaavaa isommalla porukalla…..

 

Terkuttelee Heidi

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *