Yleinen

Meininkiä

22.11.2017, Heidi

Seuraavat viikot aloitamme keskiviikkoaamut jumpalla, koska liikan jälkeen jatkamme salissa suoraan 1.-2.lkan kanssa joulujuhlaharjoituksilla. Tänään jumpassa välineenä olivat hyppynarut ja pallot, joten teemaksi sopi oikein mainiosti käärmeet. Niiden yli siis hypittiin, ali ryömittiin, juostiin läpi jne. Sekä tietysti hippasteltiin hikipäässä asti.

Jumpan päätteeksi saliin saapuivat näyttelijätoverimme ja pääsimme aloittamaan ensimmiset joulujuhlanäytelmäharjoitukset. Näytelmä on nimeltään “Raakkelin marjat”, mutta koska teistä lukijoista aina moni mitä ilmeisimmin tulee aikanaan istumaan yleisössä, emme valitettavasti voi tässä vaiheessa paljastaa enempää. Tai no ehkä nyt sen verran, että kaikilla on roolit, vuorosanojen kera. Ja joulua viistetään.

 

Päivän tietokonejuttuna oli oman vauvakuvan skannaus tietokoneelle ja tallennus muistitikkuun. Paperikuvia kaivellaan repuista ja voi nenänpää mitä söpöläisiä eskarit ovat olleetkaan.

-Voikos tämän kuvan vaan tunkea tänne koneeseen?

-No ei!(*monta hihittävää)

Otetaan siis yksi kuva ja tutkitaan yhdessä, kuinka tietokoneen apulaite skanneri osaa lukea kuvaa. Siihen se näytölle piirtyy,naurava piltti.

-Mutta se on väärinpäin

Totta. Opetellaan siis vielä kuvan kääntäminen ja tuumataan samalla, mitä muuta voisi skannata: piirustuksia ja värityskuvia ainakin.

-Montako niitä mahtuu tikulle?

Täti ei tiedä tarkasti, mutta aika paljon 8G ottaa vastaan. Ja satavarmasti kaikki eskarivuoden matskut.

 

Päivän kummallisin juttu on kuitenkin salaperäinen viesti, joka aamulla löytyi teipattuna Pertti-pöllön avonaiseen häkinoveen. Käsinkirjoitettu suttaus meni jotenkin näin: LÄHOETTIIN HAKMAAN PAKETI  T: PP   DM   PIKKUNEN   Eikä Perttiä, Doraemonia tai pikkupöllöä löydy mistään. Pitkällisen pohdinnan ja tutkinnan tuloksena keksitään lopulta, että ensimmäisen sanan O:n täytyy olla huonosti kirjoitettu D, utta mikä ihmeen maa on tuo Hakmaa??

-Oisko se se Hackman?

-Kysytään koululaisilta!

-Ja Hannulta

Näin tehdään. Koululaiset eivät ole kuulleetkaan Hakmaasta, mutta Anu epäilee, että josko sankarit ovatkin heillä Hakamaalla.

-Se ei ole kyllä hyvä homma

Eskarin ilme on vakava ja siihen on ilmeiset syynsä. Voi Pertti sentään! Ja Hannulta saadaan lisää huolenaihetta, sillä hän epäilee kuulleensa Hakmaasta, joka sijaitsee jossakin päin Aasiaa, lähellä Japania: “Sieltä ei kyllä kerkeä jouluksi takaisin”.

Voi voi. Mutta kun hätä on suuri, niin apukin on lähellä. “Pankaa se Hakmaa Googlemapsiin, niin sieltä se löytyy”, eräs koululainen keksii ehdottaa. Sehän me tehdään, viimeistään huomenna. Mutta iltapäivä on varattu omille hommille, joissa leikitään juurikin Perttiä ja Doraemonia, missä ikinä sankarit juuri nyt seikkailevatkin…

 

V&I jännityksessä mukana tirisee  Heidi

Ruokana kalamurekepihvi, muussi, punajuuri-omenasalaatti ja ruisleipä


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *