Yleinen

Matkamuistopakettiautomaatti

01.12.2017, Heidi

-Mikä se on???

Eskarille on ilmestynyt outo härvele, joka mustuttaa etäisesti lintuhäkin ja putkiradion risteytystä, mutta on ympäriinsä täynnä jouluvaloja, koristeita ja lukittu riippulukolla. Lisäksi hirmuisen pitkä metallinen piuha on viritelty melkein kattoon asti. Ja tietysti siinäkin on värikkäät valot. Tietysti.

-Ne paketit on tuolla sisällä!

-Pitää etsiä avain

-Mitä tästä nappulasta tapahtuu?

-Tuolla on kirje!

Aamun eka tunti on tonttuprojektia, joten myös 3.-4 lkalaiset saavat kuulla sen.

 

Hola eskarit

Ha haa, nyt se on valmis: Doraemonin Traveller 2017 matkamuistopakettiautomaatti! Siellä ne turvassa odottavat, aarteet. Ja joka päivä sieltä siirtyy yksi paketti löydettäväksi, pöllöisten ohjeiden mukaisesti. Siis niiden viireissä olevien sukulaisteni. 

Mutta ääniä transistorisiirrinyksikköön ei vielä saa kytkettyä, koska pistoke on väärä. Ei sovi pistorasiaan. Ei millään. Eskanjassa on näet erilaiset sähkövempeleet, että voisitko Heidi pikaisesti hankkia sellaisen adapterin, että voidaan kuunnella kaiken maailman radiolähetykset??? Niinkuin uutiset Venäjältä, jääkiekkoa Kanadasta  ja kansanlaulua Kiinasta. Ja antenni kattoon, muuten ollaan ulalla ja aina vain suhisee.

Terveisin   PP    DM     .

ps: Eikä me olla teitä piilossa, mutta kun te tulette aina ja milloin sattuu, niin ei kerkeä oikein mihinkään. Mutta sitä punapipoista ukkelia me kyllä mennään aika piiloon, sitä joka huutelee, että:” Onko täällä kilttejä pöllöjä”,mikä lie kilisevä lintujenkeräilijä, partaakin varmaan puolimetriä. Hui.

 

Jaahas. Että semmoista menoa tällä kertaa. No, maalaillaan ensin rauhassa tonttuprojektit ja koululaisten mentyä otetaan aamutuokio, jonka lopuksi luetaan kirje uudestaan. Nyt alkaa eskareilla sytyttää…

-Se tarkoittaa niitä eteisenpöllöjä

-Niitähän on yhdeksän, että jokainen saa yhden päivän

-Ai paketin!

-Mennään kynnysjonojärjestyksessä

-Entäs jos kuitenkin arvotaan…

Arvonta saa kannatusta ja pian aamun onnekas kiipeää keittiöjakkaralla hakemaan alas pöllökortin, jonka vihje kuuluu: Paketti on paikassa, jossa monot, lenkkarit ja kumpparit kohtaavat.

-Eteinen !!!(*monta)

Siellähän se, kurahousujen taa naulakkoon kätkettynä. Ja mitä se sisältää….posliinikalan ja lisää postia…

-Tämä tässä Olafur, turska Islannista. Kita valmiina ammollaan,kas pitää ranskiksista.

Vai sellaisen matkamuiston Pertti toi Islannista ja nyt se matkaa uuteen kotiin. Googlataan vielä esiin Islannin lippu ja lisätään se maailmankartalle.

-Kukahan saa huomenna pöllösen…

-Ei huomenna, kun maanataina

Sirisee ja tirisee, tarttuvainen jouluntaika….

 

Ulkoilun päätteeksi olemme yleisönä lipunnostoharjoituksissa ja lausumme myös oman lippurunomme. Ja sehän riittääkin, sillä alkaa olla jo kiire……Omiin hommiin!

 

V&I viestittelee  Heidi

Ruokana haukimurukeitto, sämpylä, kurkku ja keittokinkku


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *