Yleinen

Mansikkahippaa ja majailua

24.08.2016, Heidi

Lasten mielikuvitus on ehtymätön. Tänäänkin jumppasalissa syntyi uusi hippaleikki suunnilleen sekunnissa: mansikkahippa. Ensin oli nimi ja sitten keksitään juoni.

-Siinä pelastetaan tälleen pyörittämällä.

No, eikun kokeilemaan….joo-o, ideahan toimii. Taas saatiin siis uusi leikki liikuntalistaan.

 

Uusi juttu salissa oli myös puolapuille nostetulta penkiltä liukumäkeä alas lasku. Osalle homma oli entuudestaan tuttua, joku taas kokeili vasta ensimmäistä kertaa.

-Hei. Kuka haluaisi tulla näyttämään oman tapansa nousta penkille?

Innokkaita apuopeja löytyy heti ja tyylejäkin on useampia. Hyvä niin,tämäkin taito me opitaan ennen kevättä varmasti. Samoin kuin loppurentoutus, joka osoittautui hiukan haastavaksi…mutta jutustelemalla senkin osaamistarpeeseen löytyy syy ja sovitaan, että kokeillaan ensiviikolla uusiksi ja katsotaan, että kuka se osaa olla se ihan rennoin retkula…

 

Päivän ulkoilussa iskee siten harmillinen keppikielto. Koulunpihalla on nimittäin turvallisuussyystä sellainen sääntö, että keppien kanssa ei saa juosta, eikä huitoa. Ovat sitten miten miekkoja tahansa…Eikä niitä saa myöskään ottaa koulutakseihin. Tulee sen sata esitystä, että voisiko niin tai näin…Ja aina täti joutuu sanomaan, ettei voi. Harmitus on silminnähtävissä. Siispä…

-Minäpä koetan löytää kaupungista sellaisia vaahtomuovimiekkoja. Tai jos en löydä, niin tehdään. Sopiiko? Silloin ei satu. Mutta niistä pitää kyllä sitten pitää aivan hirveän hyvä huoli…Ja siihen asti keppien kanssa kävellen. Ok?

Tällä suunnitelmalla siis eteenpäin.

Päivänlopuksi vielä maalaavaa keppimatikkatarinaa Rasalan-käärmeestä ja OnniOpus, jossa tälläkin kertaa päähenkilönä oli prinsessa, mutta lisäksi lohikäärmettä esittävä sisilisko. Hauska yhteensattuma, kun juuri eilenhän nähtiin luontoreissulla sisiliskoja! Raikkaasti kuvitettu tarinakin on kiva ja sopivanmittainen, niin että kaikki jaksavat sen maltilla alusta loppuun kuunnella ja täti pääsee heiluttamaan malttipeukkua koko porukalle. Kiitos siis kirjantuojalle!

 

Oiskohan se ollut siinä….Ai niin, pakko vielä laittaa tämä. Kuvitelkaapa mielessänne majaleikki, jossa rakennusteknisistäsyistä harjannostajaisia joudutaan viettämään aika monta kertaa. Leikin edetessä kiinteistönomistajat keksivät alkaa kerätä varoja tällä romahdustoiminnalla. Katsokaas, pääsylippu uutuuskohteeseen pitää lunastaa aina uudestaan….Täti seuraa ihaillen, kuinka vastavuoroista neuvottelua ja tinkimiskauppaa käydään hyvässä hengessä mm. ruokatarvikkeilla ja palveluilla… Tällä bisnesälykeskittymällä pestään kevyesti kauppaketjut ja nettimyymälät!!

 

V&I Heidi

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *