Yleinen

Luontoikkuna ja lastenparlamentti

22.08.2017, Heidi

Suomalainen metsä on suuri seikkailu, joka jaksaa tarjoaa ihmeteltävää aina vaan. Näin me totesimme eskareiden kanssa suunnatessamme aloittamaan koko vuoden mittaista luontouikkunaprojektia. Kaikkialla voi huomata on niin paljon ja monin aistein; hämähäkinseitin varassa kieppuvasta lehdestä hiljaisien sienien kautta hitaisiin etanoihin ja siitä kummallisiin kiviröykkiöihin, makoisia mustikanköllyköitä unohtamatta. Ihan kuin itsestään hujahtaa ryhmältä parituntinen marjoja napostellessa ja ihmeellisyyksiä tabletilla taltioidessa. Ja jo ennen itse metsäretkeä tuli ryhmänä mietityksi monia tärkeitä asioita, kun eskarit kertoivat omia kokemuksiaan metsään eksymisestä. Ja eksymisestä yleensä. No, meillä on tätä koskien sopimus; aina eskarinpihasta poistuttaessa laitetaan turvaliivit ja aikuinen pitää pystyä näkemään koko ajan.

-Onnistuukohan?

-Joo(*monta)

-Helppo nakki

-Helppoa, kuin heinänteko

-Paitsi ettei heinänteko ole helppoa

Metsäretki läpi vetisen viidakon onnistui eväineen kaikkineen niin hyvin, että siitähän napsahtaa…kk-merkki.

 

Iltapäivällä luetaan kirja kiusaamisesta, mistä kaikilla eskareilla on varma mielipide. Kiusata ei saa ja aikuiselle pitää kertoa heti, jos sellaista tapahtuu. Ok. Toki kokemuksiakin asiasta on, mutta onneksi lähinnä sisarusten kanssa nahistelusta. Hypätään siis porukalla tänä asia vielä oikein selkärankaan asti: KIUSAAMINEN ON TYHMÄÄ! Huh, meinasi eskarin katto irrota, niin oli painava tämä asia.

 

Päivän pääteeksi kokoontui vuoden ensimmäinen lastenparlamentti, jonka tehtävänä oli tuumailla, miten lähtisimme konkreettisesti työstämään syyskuun aihetta: Suomi 100v.-kotimaani. Puheenjohtaja napautti nuijalla kokouksen avatuksi ja alkoi jakaa puheenvuoroja. Ensin ei esityksiä meinannut syntyä ollenkaan, mutta kun idea alkoi aueta….

-Kannatetaanko tätä ehdotusta?

Käsiä nousee ja ääneen laskien todetaan, että kyllä, kuusi riittää, koska se on enemmän kuin minimi kolme. Puheenjohtaja kopauttaa päätöksen pöytään ja täti kirjaa sen pöytäkirjaan. Joka lopulta sisältää seuraavat asiat: Syyskuussa eskarilla pelataan sählyä (ehkä turnaus maaotteluhengessä)/ leivotaan pullaa/harjoitellaan kirjoittamista/ollaan ulkona ja leikitään kuurupiiloa/leikitään poliisia ja rosvoa/askarrellaan eläimiä, ainakin kissoja/piirretään autoja/ollaan piilosta sisällä. Aika hyvä suunnitelma minusta noin ensikertalaisilta, vai mitä???

Valolla ja Ilolla kirjoittelee  Heidi

-ruokana: spagetti, jauhelihakastike, porkkanaraaste, ruis/näkkileipä-


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *