Yleinen

Liikkumisen iloa

29.09.2017, Heidi

-Minä työnsin kuulaa 4,5 metriä!

-Mahtavaa. Koululaiset kehuivatkin jo työntöäsi minulle.

-Se oli kivoin missä hypittiin niissä…tälleen….

-Ai renkaissa? 

-Niin. Niissä.

3.-4.luokkalaisten eskareille suunnitteleme ja toteuttama ulkoliikuntarata on juuri saatu päätökseen ja liikkumiseniloa on ilma täyttä. Ja miksei olisi, niin huolella tehtäväpisteet oli suunniteltu ja toiminta pisteissä näytettiin jokaiselle ihan kokreettisesti: “Eli ensin pallo tänne taakse sivulle. Ja sitten pieni vauhti. Ja heitto. Ja toinen käsi voi olla tässä edessä.” Hypätään siis pituutta lankulle osuen, juostaan etu-ja takaperin, hypitään esteitä, heitetään palloa ja työnnetään kuulaa. Eikä ilman kannustusta jää kukaan! Eipä siis ihme, että Henna-open kysymys mahdollisesta uudesta yhteisestä urheluista saa varsin yksimielisen vastauksen: “Joo!!!!(*kaikki) Kiitos siis koululaiset ja Henna-ope, oli kiva puuhata kanssanne ja nähdä, kuinka mallinne ja opetuksenne tarttui eskareihin. Ja tätiinkin, ilman muuta. Urheilu on kivaa, niinkuin yhdessä loppuhypättiin.

 

Ruokailun jälkeen oli vuorossa toinen uusi juttu, kun eskareilla oli mahdollisuus asioida koulun kioskilla. Pikkuisen taitaa asiakkaita jännittää, mutta hienosti kioskinpitäjäninä toimivat kummit antavat apua: “Katsotaanko paljonko sinulla on rahaa ja mitä sillä saisi?” Yhdessä tutkitaan siis valikoimaa ja eri mahdollisuuksia, eikä tällä kioskilla todellakaan pakkomyydä mitään, vaan pikkuostoskin on ok. Ja sitten karkit ja vaihtorahat reppuun, sillä herkuttelun aikahan on vasta kotona oman aikuisen luvalla.

 

Iltapäivä on pyhitetty lelupäivälle ja omille hommille. Petsit ovat meillä nyt tosi in ja niitä onkin mukana useammallakin. Myös lautapelit kiinnostavat ja päivän uusi tuttavuus “Lammasten taisto” osoittautuu oikein hauskaksi, kun eskarit keksivät voivansa liittoutua ja alkaa jallittaa Tarua urakalla. Tasin välillä viisaskin menee vipuun ja pussiin jäädäänkin itse… Aika monta kierrosta ehditään, ennekuin  on aika toivottaa:”Hyvää viikonloppua”.

 

V&I summailee  Heidi

Ruokana hernekeitto, leikkele, kurkku, letut


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *