Yleinen

Leikkivauvailua

21.04.2017, Heidi

Pertin maha pömpöttää. Ihan selvästi. Eikä ihme. Se on yökylässä syönyt välipalaksi banaanijugurttia, mutta päättänyt jättää nakkikeiton päivällisellä väliin ja ahmia hiiriä. HIIRIÄ! Yök! Minkä lisäksi pöllö on tehnyt tuttavuutta niin kissojen kuin koirankin kanssa, ulkoillut, pelannut tabletilla ja kerrankin nukunut yön rauhallisesti, eskarin turvallisessa kainalossa. Hyvä! Ja koska edessä on viikonloppu, Pertti saa luvan jäädä eskarille.

-Pane se häkkiin ja lukko kiinni. Ettei se vaan karkaa mihinkään.

Viisas neuvo, tehdään niin.

 

Hyvä leikki voi helposti kestää tuntikausia. Tänään sellaisen keksivät eskarin tytöt, joiden vauva-leikki valtasi kokonaisen huoneen ja kesti aamusta iltapäivän viimeisille minuuteille.

-Minä olen nolla vuotta

-Minä olen yksi

-Minä olen koira

– Me ollaan äitejä ja keitetään taikakeittoa. (sählymailat sekoittavat pehmolelukoriin kaadettuja leikkivihanneksia)

-Ai ja. Taikakeittoa. Mitäs se sitten tekee?

-Ei ne halua syödä tätä.

-Se on niin pahaa!

-Se kasvattaa äkkiä isoksi. Mutta silti on yhä vauva.

-Meillä on tässä mukana kaikki eskarin tytöt.

Se onkin hyvä, sillä iso joukko tulee tarpeeseen siinä vaiheessa, kun leikki pitää siivota pois.

-Paras ja huonoin päivä ikinä

-???

-Leikki oli parasta, mutta siivous ei

-Niin. Miten meillä voi olla näin hirveä siivo… ( äiti-ihminen keskellä viikkosiivouta, imitaatio on täydellinen ilmettä myöden, hilpeää!)

Toden totta. Huoneeseen on kertynyt lähes kaikki eskarin irtain lelumateriaali ja lisäksi vielä liikuntavälineet, peitot, istuinpatjat jne. Reilun vartin se ottaa kuudelta tytöltä, mutta niin vain saadaan tavarat omiin laatikoihinsa ja hyllyihin. Voisiko parempaa pitkäjänteisyyden, ryhmätyön, muistamisen ja lajittelun tehtävää tuleville koululaisille keksiäkään. Hienosti hoidettu homma!

 

Poikien päivä koostui puolestaan useammista puuhista. Aamupäivällä mm. kipataan pikkulegolaatikko pöydälle ja rakennellaan kaikenlaista tankeista lentokoneisiin. Iltapäivällä vuorossa ovat lauta-ja korttipelit sekä kirjanluku. Myös nämä puuhat tarjoavat monenlaisia oppimiskokemuksia: logiikkaa, avaruudellista hahmottamista, taktikointia, vastavuoroisuutta…Tosin siivottavaa on HUOMATTAVASTI PALJON VÄHEMMÄN, heh heh.

 

-Maanantaina on kummitunti.

-Mitä me tehdään?

-Kummit tulevat meille kylään leikkimään

-Jee!!!! (*kaikki)

Sano älä muuta. Leikiminen on vaan niin parasta.

 

V&I hyvää vkonloppua toivottaen   Heidi


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *