Yleinen

Laululukemista

19.01.2017, Heidi

Huomenna se on, meidän AamunPamaus vuoro. Sitä me ei ehditty aamulla kuitenkaan pohtia, sillä otimme lentävän lähdön kirjastoauton kautta luistelemaan. Torstaina nääs on pientä ruuhkaa kaukalossa, mutta aikatauluttamalla ja yhteistyöllä aina mahdutaan. Ja mikä parasta, ringettemailat olivat valmiit koko porukalle. Jee!!!

 

Aamua me siis avattiin vasta ruokailun jälkeen ja hiukan tuntui olevan jo huolta siitä, että opitaanko Napaketun laulu kokonaan huomiseen mennessä…

-Onkos me teidän kanssa otettukaan ennen laululukua?

-Ei

-No niin, nyt sitten napsahtaa oikein kotiäksyksi asti

Menetelmä on yksinkertainen: paperilla on suuntaa-antava piirroskuva ja sen viereen kirjoitettuna laulunsanat esim. puolisäkeistöä kerrallaan. Siitä sitten “luetaan” sormella seuraten ja lauletaan samalla. On hilpeää, kuinka kuvatukisanoitus ja lukemisen leikkiminen innostavat lapset laulamaan, AINA. Tänäänkin laulu otettiin haltuun viidessä minuutissa ja rohkeimmat halusivat sen oikein yksin laulaa muille.

-Minä laulan tämän kotona ja äiti sitten laittaa sen tulemaan sinulle!

-Ei kun jos soittaisit opelle

-Ai minä vastaisin ja puhelimesta kuuluisi” Olen napakettu valkoturkkinen…” (Porukka repeää pelkästä mielikuvasta, voi ilo ja riemu!)

Eikä ketään tuntunut jännittävän huominen pamaus, vaan me nimenoman päästään sinne esiintymään koululaisille. Se on Kiva juttu!

 

Lukulaulun jälkeen jatkettiin oman lumiveistostyön työstämistä pienryhmissä siten, että omat leikit ja tuettu askartelu vuorottelivat.

-Tällä lumiukolla on parta. Taivaasta on satanut lunta ja siitä se on tullut.

-Tämä on talvijuoksurata. Ja tässä on lumiukko.

-Tämän työn nimi on “Lumessa hilluva lumiukko”.

-Tässä on tonttulakki. Se on pudonnut joulupukilta. (naurua) Ja tämä on lumileopardi.

Vain muutaman jutun tähän lainatakseni. On meillä huomenna kuulkaas aika mukavia töitä koululaisille “pinspiraatioksi” näytettävissä.

 

Päivän lopuksi lähdetään vielä ulos ja eilisen leikit saavat jatkoa, mm.Hymiö-kahvilassa valmistaudutaan opetusvideon kuvaamiseen.

-Entäs jos kuvataan se tabletilla oikeasti huomenna?

-?????? Joo!

-Ok. Muistuttakaa minua, niin sehän hoituu varmasti.

-Laitetaan se sitten meidän äitille!

-Ja meidän!

 

Jännitys ihan pikkuisen mahanpohjassa kipristellen  Heidi

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *