Yleinen

Lastenparlamentti ja puukässä

01.02.2018, Heidi

Täti on onnesta sykkyrällä. Ja saa ollakin, sillä helmikuussa me eskareiden kanssa tutkimme tunteita. Ja ette arvaa. Lastenparlamentti laittoi tänään menetelmät niin uusiksi, ettei paremmasta väliä. Minä niin ruletan teitä muruset! Mutta tässäpä siis päätöksiä: petsipäivä / mökötyspäivä=katsotaan Rölli-elokuva / hyvänmielenpäivä= saa tehdä koko päivän omia hommia, mutta ei riehumisjuttuja ja vohvelikestit / pelotuspäivä=tutkitaan tietokoneella myrkyllisiä kasveja ja eläimiä / pehmeyspäivä= tehdään telttoja, taloja ja pesiä ja pehmoleluja saa tuoda repullisen / kivapäivä=koko eskarin tyynysota omilla tyynyillä / jännityspäivä= vakoillaan koululaisia. Sanokaapa se aikuinen, joka pistää tuosta paremmaksi. Meinaan ihan tuosta lonkalta. Tästä tulee niiiiiiiiiiiiin superhyperhauska helmikuu.

 

Iltäpäivällä puukässässä taas ruuvataan. Ja hei, yhtään ruuvia ei ole viikossa hukattu, vaan jokainen palautuu kotoa meisselin kanssa. Iso Peukku siitä! Tarkat ruuvauspaikat mallista ja alkureikä naulalla, sitten vaan ruuvataan nostokahvat paikoilleen. Ilmeen ovat niin ylpeät. Arkkuhan alkaa näyttää ihan oikealta.

-Hei eskarit. Nyt tarkkana. Ensi viikon aikana pitää tukkia vielä hiirenkolot.

Katsotaan siis yhdessä, että millaista on puukitti. Ja mietitään samalla, miksi joihinkin asioihin lapset eivät saa koskea. Ja aikuisenkin pitää käyttää vaikka suojavaatteita. Haltuun otetaan myös maalarinteippirulla, joka osoittautuukin aika konstikkaaksi hommaksi. Mutta kahvat saadaan suojatuksi ja ensiviikolla maalataan.

-Milloin nää saadaan kotiin?

-Sitten keväällä.

-Missähän se Doraemon luuhaa, kun pitäisi saada ne saranat pikkuhiljaa…

Sepä se. Kyllä meidän taitaa pitää laittaa joku viesti matkaan, että rupeahan sininen superotus joutumaan…

 

Päivän lopuksi meillä on vielä pulma. Päivä on sujunut huipusti, lukuunottamatta yhden parivaljakon yhtä pientä höpsötystä. Tädin niin tekisi mieli antaa kk-merkki..

-Minusta ei voi. Minä antaisin vaan kakkosen. Kun oli se toisten turhaanodotuttaminen

-Niin

-Mutta. Minä en tehnyt mitään.

Kuinkahan…

-Hei. Minä esitän, että tämä parivaljakko tekee minulle jonkun ylimääräisen homman yhdessä ja kun se on hoidettu, koko ryhmä voi saada kk-merkin.

-J00!!!!(* monta ja aivan eniten iloitsevat ne, joiden vuoksi merkki oli mennä. Helmikuu on tunteidenkuu, totta totisesti)

 

Huomisen avaruuslennolle innolla jo valmistautuen V&I  Heidi

Ruokana lasagnette ja vihersalaatti.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *