Yleinen

Läksyjä ja kummitunti

29.08.2016, Heidi

Tänään tutkimme numeroa yksi. Tai oikeastaan katsastelimme yleisemminkin, että missä kaikkialla numeroita on. Ja mihin niitä tarvitaan. Lisäksi kotiin lähti mukaan kirjasta ensimmäinen läksy, etanan numeroreitti.

-Ai mitkä pitää tehdä?

-Ykkösen päivä eli vain tämä yksi tehtävä. Ei muuta.

-Mikä on läksy?

-Hyvä kysymys. Kuka kertoisi?

-Se on sellainen kotitehtävä.

-Niin. Se tehdään kotona.

-Huolellisesti.

 

Iltapäivällä sitten tavattiin vihdoin koulukummit.

-Mikä on kummi?

“Koulukummi on tällainen iso oppilas, joka auttaa sinua erilaisissa tekemisissä. Hän istuu vaikka uimahallireissulla linja-autossa vieressä”, Marja-ope selventää. Sitten kummille ja eskarille anetaan tehtävä: liimaa luonnonmateriaaleista arpalapun mukainen numero tai kirjain suurelle paperille. Täysin luontevasti porukka hajaantuu pihalle materiaaleja etsimään. Ja voi valo ja ilo mitä taideteoksia lehdistä, pihlajanmarjoista, kivistä, oksista yms. syntyykään. Ei paljon Marimekonkuosista puutu. Ja kun taiteet on tehty, pääsee oman kummin kanssa vielä pihaleikkeihin, vaikkapa jalkapalloa pelaamaan.

Kummitunti kuluu sujahtaen ja muiden luokkien koululaisia alkaa saapua välitunnille…

-Mitä nämä on?

-Kuka nämä on tehnyt?

Taideteoksia ihastellaan monelta suunnalta ääneen. Niinpä. Hienoja ovat! Kiitos vielä kummit heittäytymisestä mukaan juttuun ja eskareiden hienosti huomioimisesta yhdessä tekemisessä. Siltä pohjalta on mukava huomenna lähteä porukalla sienimetsään…

 

Valolla ja Ilolla eskarilta  Heidi

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *