Yleinen

Kuuntelemisen tärkeys

29.02.2016, Heidi

M niin kuin maanantain. Tänään oli aamusta vuorossa kirjahommia, joiden yhteydessä kävimme hyvän keskustelun kuuntelemisen taidon välttämättömyydestä. Huiskeen lyhyet tarinathan kestäisivät yhteen putkeen läpiluettuina vain sellaisen viisi minuuttia, mutta keskusteluineenkin tuskin puolta enempää. Pikkuhiljaa pitäisi siis jo malttaa…

-Miksi mahtaa on niin tärkeää osata kuunnella?

-Muuten ei opi lukemaan

-Ei tiedä mitään mistä puhutaan

-Muilla ei ole sitten työrauhaa, jos jotkut vaan höpöttää

-Minä en ainakaan jaksa enää kuunnella tuota pölötystä. Minun koskee jo korviin.

Asiasta ollaan siis selväsi kartalla. Tuumaamme siis yhdessä, että kaikilla meillä on varmasti joskus levottomia päiviä, jolloin mielessä vaan on niin paljon kaikenlaista, mutta silloinkaan ei saa aiheuttaa haittaa ja häiriötä toisille.

-Niin kun se tarttuu. Jos yksi vaikka hölisee, niin sitten kohta kaikki höpöttää, eikä hommista tule sitten mitään. Menee vaan hermot.

Jutustelun jälkeen homma lähteenkin taas jatkumaan M niin kuin mukavasti.

 

Ruokailussa vuorossa on pohdinta koskien alkanutta haastekilpailua. Pariinkin otteeseen pitää pysähtyä miettimään, että onko tärkeämpää omaan ruokailuun, tekemisiin  ja ruokarauhaan keskittyminen, kuin kaverin hommien kommentointi. Sovitaan, että jokainen huolehtii omista syömisistään. Ja rasteista, jotka eskarilla laitetaan omaan lappuun yhdessä open kanssa. Jälleen homma etenee…

Iltapäivällä on vuorossa kummitunti, jonka yhteisenä tekemisenä on tällä kertaa luistelu. Näppärästi kummit auttavat eskareille luistimien nauhat kiinni ja sitten vaan yhdessä jäälle. Ja nyt sujuu kuulkaa kuuntelukin mallikkaasti! Porukalla harjoitellaan, hippastellaan ja hupsutellaan, jokainen taitojensa mukaan. Ja kivaa näyttää olevan kaikilla.

Päivän päätteeksi on vielä omia leikkihommia ja tyytyväisenä joukko hajaantuu eskarilla erilaisiin tekemisiin. Väritellään, rakennellaan, pelataan Ekapeliä…Kotiin lähtiessä salasanatehtävänä on kertoa  jokin päivän kirjaimella alkava sana.

-Oliko se M?

-Joo.

-Maito

-Myyrä

-Milla

-Mansikka

-Mörkö

-Mandariini

 

Kyllä, selvästi päivän kirjainkin on saatu napatuksi haltuun.

 

V&I Heidi

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *