Yleinen

Kummiluistelu rules!

15.03.2018, Heidi

Kyllä hyvää kannatti odottaa. Aamuaurinko helottaa Kurjalan taivaalla ja juuri aurattu kenttä kutsuu eskareita luistelemaan. Kiireesti siis kirjastoautoon, että päästään kummien kokoamalle tehtäväradalle. Ja hei huikeaa,miten hyviä rasteja isot ovat keksineetään: on palloviestiä, nopanheittoa, keilarataa, laukomista, pujottelua, hippaa ja hernepussinheittoa sakkokierroksineen. Ja entäs kummien asenne ja kannustus, “Hyvä!”, “Ei haittaa, yritetään uudestaan”, “Tarviitko apua?” kuuluu sieltä ja täältä. Kiitos taas te ihanat isot, teidän kanssanne on aina kivaa!!! Eikä tätä paremmin voisi luistelukautta lopettaa.

 

Käydään välillä syömässä ja päästetään siten ääneen päiväntähti, jolla onkin tänään kerrottavana aika hurjia juttuja. Vai mitä sanotte esimerkiksi moottorikelkkailusta, grossinajelusta, murtuneesta kädestä tai…

-Lumiuinti?

Hilpeys on kuulkaa pompata kerrasta kattoon, kun selvää, että tähtönen se kroolailee saunasta käsin lumihangessa. Ja vieläpä ukkikin. Huh hei ja viluinen väristys. Kiitosta vaan kivasta esittelystä!

 

Seuraavaksi suuntaamme takaisin koulunpuolelle, sillä tänään koko koululle on ortodoksiuskonnosta kertomassa opettaja Annika Jonninen, joka onkin varannut mukaansa paljon kiinnostavaa katsottavaa: monenlaisia ikoneja, lampukan, tuohuksia, valokuvia, kirjoja, postikortteja jne. Hänellä on myös mukavan lämmin tapa kertoa ortodoksiuskonnosta monille omakohtaisempaan evankelis-luterilaiseen verraten ja juurikin yhtäläisyyksiä korostaen. Tuumatuksi tulevat kirkkojen sipulikupolit, ristin poikkipuu, yömessu pääsiäisenä, luostarit, ristinmerkki, hääkruunut, kirkossa seisominen, ikoneihin maalatut sädekehät…

-Meillä kasteessa kastellaan koko lapsi

Voi nauru ja natina, mutta niin se on, että ortodoksisessa uskossa vauva on kastettaessa ihan nakuna ja saa vasta sitten kastepuvun ylleen.

-Katotaas…tässä. www.ortoboxi.fi

Annika esittelee lopuksi kivan sivuston, jossa ortodoksiuskontoon pääsee tutustuman hauskasti pelaamalla: rakentamalla kirkon, kokoamalla ikonin tai vaatettamalla papin… Niin se on taas tunti hujahtanut nopeasti ja aika kiittää Annikaa, toistaiseksi. Sillä ensiviikollahan me taas nähdään, kun hän tulee yhdessä isä Bogdan kanssa siunaamaan virpomavitsamme.

 

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana kinkkukiusausja punajuuri-omenasalaatti


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *