Yleinen

Koulukummit ja apuopet

10.10.2017, Heidi

En tiedä, kuka keksi aikanaan koulukummi toiminnan, mutta hillittömän suuri KIITOS hänelle siitä! Ei sitä voi kuin ilolla katsoa, kun kokonainen luokka isoja oppilaita asettuu pienien kummioppilaidensa kanssa lautapelilautojen ääreen ja sääntöjä aletaan tavata yhdessä. Ja peliä pelataan tietysti reilusti ja sääntöjen mukaan, voittaja voittakoon. Ettei käy kuten eräälle tädin eskarille aikoinaan, joka suureen ääneen ja hyvin varmana asiasta väitti, että kaikki eskarin pelit ovat rikki, koska niissä häviää… Tänään eivät häviöt häiritse ketään tippaakaan, vaan nopat pyörivät, pelit vaihtuvat ja tunti kuluu rattoisasti. Ja vastaus Hannu-open kysymykseen mahdollisesta uudesta pelipäivästä on ….”Joo!”, ihan kaikki. Ja kummien mentyä moni eskari leijailee vielä yhteisen ajan euforiassa. On vaan niin kiva olla oman kummin kanssa.

-Mun kummi on ihan paras

-Minulla on kaksi kummia, mutta en muista niiden nimiä. Mutta ne on kivoja.

-Minun kummi on kiva.

Päätetään siis taas viedä kiitospostia kummeille näiden luokan taululle ja millä maltilla jokainen eskari raapustaakaan oman tervehdyksensä. Joten tädinkin puolesta: Kiitos te ihanat isot!

 

Ruokailulle lähtiessä eskarit puolestaan saavat vastuutehtävän. Tarun pitää opetella ryhmänohjaamistaitoja,joten hän saakin toimia seuraavien viikkojen aikana “opena”, kun mennään ruokalaan jne.

-Te olette nyt vähän kuin apuopeja, kun Taru opettelee tätä juttua. Eli nyt pitää kuunneella Tarua tosi tarkasti. Onnistuuko?

-Onnistuu

-Ihan heplosti

-Helppoa kuin heinänteko, paitsi ettei se ole helppoa

-Sun pitäisi kyllä olla jonossa, eikä siinä

Hilpeää. Ja kasvattavaa, sillä niinhän se elämässäkin on, että kuunnella täytyy osata, ihmisestä riippumatta.

 

Iltapäivällä ollan pitkä ulkoilu ja leikitään “Nurkkajussia”. Koulurakennus on vaan hiukan liian iso ao.leikkiin ja hikeä meinaa alkaa pukata…

-Meidän talo on tähän sopiva

-Ahaa.Oletteko te olleet Nurkkajussia kotona?

-Ei. Mutta meidän talo olisi tähän sopiva.

Mielenkiintoinen arvio. Ja epäilemättä sitä vielä kotikonnuilla testätaankin…Pihaleikit niin rules!

 

V&I  Heidi

 

Ruokana broileripata ja vihersalaatti


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *