Yleinen

Keskisormiparka

30.01.2018, Heidi

-Katsotaanpas. Joo. Kyllä minun keskisormea selvästi harmittaa, kun sitä aina pidetään tuhmana sormena. Vaikka se ei ole yhtään tuhma.

Aamutuokiolla käsittelyssä on kaverille vilautettu käsimerkki, jonka merkityksestä eskarit ovat omalla tavallaan hyvin perillä…

-Se tarkoittaa semmoista rumaa sanaa

-Niin. Niitä P ja V sanoja

-Mun kaverin pikkuveli näyttää aina näin (etusormi), kun se luulee, että se on keskisormi

Oi joi. Onpa ollut iso siinä huonona esimerkkinä. Ja tuhmia ovat myös olleet aikuiset, kun ovat moisen merkin edes keksineet.

-Pitäisiköhän keskisormelle pitää kuulkaa ihan semmoiset “Sinä olet kiva”-juhlat, kun sitä aina vaan syytellään…

Saapa nähdä.  Se päätetään ainakin, ettei näytellä sen enempää sormia kuin kieliäkään, eikä puhuta rumia. Ja hiukan samasta aiheesta pitää tuumata myös huomista koskien, sillä olemme saaneet kutsun koko  koulun yhteiseen “Pihasäännöt”-palaveriin. Jätämme siis iltapäivän  Luontoikkunareissun ensiviikolle ja suuntaamme aivoriiheen siitä, miten koulunpihalla tulisi toimia, ettei sattuisi vahinkoja, leluja ei menisi rikki ja kaikilla on kivaa.

-Miks meidän pitää, kun mehän osataan jo?

-Niin. Ehkä te voitte antaa hyviä vinkkejä. Vaikka  enkös minä eilen joutunut muistuttamaan siitä vaatteissa roikkumisesta…

-Joo

Tämä on tärkeä yhteisöllinen juttu. Ja siihen me panostetaan satasella.

 

Seuraavaksi on vuorossa luistelu ja koska taivaalta on tuprunnut lunta, harrastamme tänään hilpeää “umpihankiluistelua”.

-Ei satu yhtään, jos kaatuu

-Kato. Minä pysyn näin hyvin pystyssä!

-Saako ottaa lumikolan?

Lumeen voi tosiaan aurata noidankattilan, jossa hippanen on hillittömän hauskaa ja jännittävää. Ja koko ryhmän tulee luisteltua ihan huomaamatta. Hyvin sujuu eskarit!

 

Iltapäivällä luetaan OnniOpusta, joka kertoo  Koiramäenväen silmin Suomen historiasta. Tänään luemme Turun hovista ja eskareissa erityistä hilpeyttä herättää huikea Puolan hovista meille rantautunut keksintö: haarukka.  Sillä kun voi taitamaton tökätä nauriin sijaan nenäänsä ja lopputulemavnääntyneelle vehkeelle voi myös olla selänraaputin. Mitähän historiallista selvinnee siis huomenna…

 

Päivän päätteeksi piti olla vielä Avaruusaiheisen mind mapin aloitus, mutta se saa nyt tehdä tilaa leikille. Ei sitä sentään tarvitse hommia urakkana painaa, eskarissa kun ollaan. Tai jos pitää, niin painetaan toisena päivänä. Mutta tänään: Leikkiminen rules!

 

V&I pohdiskelee  Heidi

Ruokana kanakeitto, kurkku, juusto ja ruisleipä


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *