Yleinen

Kapseli

05.05.2017, Heidi

Voi Pertti, että osaa olla pöllö nuhruinen, eikä mikään ihme, onhan se ollut reissussa jo kohta kuukauden. Mutta suotuiko se tarjottuun saunaan eilen illalla? Ei tietenkään, vaan pitkin kynsin tarrautui ovenkarmiin, eikä suostunut löylyihin sitten millään. ja karanutkin se oli, metsään kavereidensa matkaan. Ettei vaan alkaisi kevätviillintyminen vaivata…tiedä vaikka joku päivä katoaa yhtä mystisesti, kuin saapuikin…

-Tiedättekö. Kun Pertti on käynyt vielä viimeisetkin kyläilyt,niin sitten me pannaan se kylpyyn.Oikein vaahtokylpyyn likoamaan.

Seuraa hilpeää naurua ja kiljahtelua. Pöllö kylvyssä!

-Ihan kuin se Uppo Nalle

-Kuka on Uppo Nalle?

-Se oli semmoinen ooppera (seuraa korkea laaa)

-Niin siinä se koira sai sen piikin (tarkennettakoon, että kyseessä oli siis rokotus)

 

Aamun hommina on edelleen hihittelevää hys hys toimintaa, mutta koko koulun aamunpamauksessa kaikille sen sijaan tulee tärkeä tehtävä.

-Tässä on aikakapseli (Heikki-ope on tehnyt hienon linnunpöntön, ilman lentoreikää). Sen sisään talletetaan teidän jokaisen terveiset itsellenne, 20 vuoden päähän. Vuonna 2037 kapseli sitten avataan, kun tapaamme toisemme taas täällä. Te olettekin silloin aikuisia kaikki. Ja minä jo ihan mummeli.

Katsotaan porukalla läpi kaksipuolinen paperi, johon toiselle puolelle kirjataan tietoja itseä koskien (lempikouluruoka, harrastukset, kaverit, haaveet, ajatus tulevasta ammatista jne.) ja toiselle puolelle ajankuvaksi tulee leikata ja liimata uutinen, mainos sekä idolin/julkkiksen kuva ja kirjata millä nettisivuilla on käynyt ja mikä Kurjalan koulussa on parasta..Innostunut kihinä kiirii riveissä. Mitä sitä laittaisi…Toukokuun yökoulussa/eskarissa paperit sitten sinetöidään omiin kirjekuoriinsa ja talletetaan kapseliin seuraavaksi 20 vuodeksi. Melkoisen pitkäkestoista opetustyö meidän koulussa, heh heh.

 

Iltapäivällä juhlitaan yhdet synttärit ja pidetään vuoden viimeinen lastenparlamenetti. Pöydänpäähän puheenjohtajiksi istuvat tänään vuorollaan kaksi viimeistä eskaria, sitten ovat kaikki saaneet olla kerran nuijanvarressa. Tehtävä, joka on ollut lapsille niin tärkeä, että siitä on pidetty tarkkaa kirjaa elokuusta asti. Itse parlementti on tänään kovin yksimieleinen siitä, että toukokuu tulee pyhittää leikkimiselle. Ja jalkapallolle &keppareille. Ja ulkona pelattevalle agenttipiiloselle. Sekä nyyttikesteille.

-Mikä on nyyttikesti?

-Se on sellainen, että kaikki tuo herkkuja. Ja sitten kaikki saa ottaa kaikkea. Ja limppariakin saa tuoda.

Kannatus on äänekkään yksimielinen. Ja niin se on täynnä toukokuun kalenterinlehti, sillä 17 eskaripäivään ei kovin paljon enää mahdu pyöräilukoulun, kouluuntutustumisen, uimahallin, keilauksen, yökoulun, lemmikkipäivän, pappilapäivän, konuslahti-päivän yms. lisäksi. Hei hulinaa, kohti kesälomaa ja sen yli…

 

Ihanaa viikonloppua kaikille toivottaen V&I   Heidi


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *