Lainaa.com

Yleinen

Kahvittelua

02.11.2017, Heidi

Leivonta on seikkailu. Alussa on vain tarvikkeita ja lopussa suussasulavaa mokkapalaa. Välissään sen sata vaihetta,mietintää, mittausta ja huomioitavaa juttua. Ja yllätyksiä! Ollaan jo kuorrutusvaiheessa: ”..sitten lisätään tämä kahvi..”, sanoo Taru ja eskarit tuijottavat epäuskoisen pöyristyneinä.

-Ei siihen panna kahvia!

-Kyllä siihen laitetaan

-Ei meillä ainakaan

-Eikä meillä

-Kyllä kahvi oikeasti kuuluu tähän kuorrutteeseen

-Ei kuulu. Me on tehty sata kertaa mokkapaloja, eikä ikinä panna kahvia…

-Meillä laitetaan

Seuraa mielenkiintoinen keskustelu siitä, miksi mokkapalojen nimi on mokkapala tai siis mitä on mokka…

-Ai Juhlamokka?

-Niinpä. Kyllä tuo nimi kahviin viittaa..

-Tai muuten se olisi kahvipala

Mutta voiko kahvi olla pala? Ja taas mennään…heh heh. Joka tapauksessa sovitaan, että jokainen epäuskoinen varmistaa kahvinkäytön kotona jauhopeukalolta ja palaamme asiaan sen pohjalta. Mutta olkoon kahvikeskustelu tulos mikä tahansa, niin valmis kuorrutus on kaikista leipureista huippu hyvää. Samoin kuin itse leivonnaiset.

-Saako kaksi?

Huh huh, ei makeaa sentän mahan täydletä. Sovitaan siis, että pannaan toinen puoli pellistä pakkaseen ja herkutellaan aikanaan HämäränHyssyssä. Ja sillon maisiaiset saavat myös tänään poissaolleet eskarikaverit.

Mutta ei leivontakeskustelu suinkaan mokkapalojen syöntiin päättynyt, vaan sutkahti sujuvasti jo tulossa olevaan muffinsien tekoon ja siitä edelleen piparkakkuihin.

-Mitähän piparitaikinaan tarvitaan?

-Karkkeja.

-Ei

-Keksejä!

-Eiiiii

-Niin, nyt mietitään siis vielä taikinaa, ei koristelua.

Onpas  paha. Jauhoista ja leivinjauheesta ollaan ihan varmoja, samoin rasvasta ja kanelista, mutta tarvitaankohan maitoa. Tai munia. Ja mitä muuta…

-Minä ainakin laitan pomeranssinkuorta

-Mitä se on?

-Se on sellaisen hedelmän kuorta, mausteeksi

-Minkä värinen se hedelmä on?

Kaivetanpa tabletti esille ja tarkistetaan..Joku keksii heti, että on suuria sitrusterttuja etelänlomalla nähnyt. Keskustelu jatkuu ja minuutti minuutilta täti alkaa olla varmempi, että tänä vuonna joulukuussa eskarilla tehdään maailman parasta piparitaikinaa…

 

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana limekala, muussi, vesimelonisalaatti, ruisleipä


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *